banner2
banner34

Türkler geldiğinde uyuyor taklidi yaparsınız

Yunan ordusunun Türkiye kıyılarına çok yakın olan Leros adasında çok sayıda silah ve mühimmatı kaybettiği ortaya çıkması ülkede büyük tepki doğurdu. Sosyal medyada “Silahları kaybettiğinize göre Türkler gelince uyuyor taklidi yaparsınız” yorumları yapıldı.

Türkler geldiğinde uyuyor taklidi yaparsınız
banner45

Askeri ve siyasi gündemini Türkiye’ye göre ayarlayan, ülkemizi milli güvenliği için en büyük tehdit olarak gören Yunanistan’da yaşanan bir gelişme ülke çapında tepki doğurdu. Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin Leros adasındaki cephaneliğinde çok sayıda silah ve mühimmatın kaybolduğu önceki gün ortaya çıkmıştı. Maliyeti yüksek olan anti-tank silahları, el bombaları ve ağır silah mermilerinin de kayıplara karıştığı belirlenmişti.

Datça’nın hemen karşısında bir coğrafyada olan, Yunanistan'a göre "Türkiye tehdidinin hissedildiği en temel adalardan biri" diye nitelendirilen adada böyle bir facianın yaşanmasına sosyal medyada yapılan yorumlar dikkat çekti. Bir kullanıcı "Silahları kaybettiğinize göre Türkler geldiğinde uyuyor taklidi yaparsınız" diye tepki gösterirken, "Bu ordu ile mi korunuyoruz?" ve "Oradaki yetkililerin askerliği uzatılmalı", "Türkler bize bakıp gülüyor" gibi ifadeler yazıldığı görüldü. Gelişmeye orduya yakın, milliyetçi basının tepkisi hala devam ederken, sorumluların yargılanması yönünde girişimler olduğu kaydedildi.

banner37
HIRSIZLIK ŞÜPHESİ VAR

Olayın hırsızlık olması ihtimali üzerinde durulurken, ülkede futbol kulüplerinin maç hasılatının çalınması gibi hırsızlık vakaları sıklıkla yaşanıyor. Yunanlar kışlaya çevirdiği adanın Lozan Antlaşması’nı ihlal eden gerekçelerden sadece biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Zira söz konusu antlaşma gereğince Ege adalarının askerden arındırılması gerekiyordu.

BLÖF İDDİALARINA TEPKİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Gazimağusa’da başkonsolosluk açılacağı açıklamasının yankıları Güney Kıbrıs’ta devam ediyor. Rum basınında bu gelişmenin blöften ibaret olduğu şeklinde haberler çıkmıştı. Ancak "işgal altındaki Gazimağusa valisi" de olan Simos İoannu, Rum kanalı Sigma’ya yaptığı açıklamada blöf iddialarına ateş püskürerek "Türkler son derece ciddi ve harekete geçtiler. Tüm bunların blöf olduğunu söylemek mantıkla bağdaşmıyor. Bölgeyi kaybediyoruz. Kaybetmemek için ne yapmalıyız, bunları konuşuyor olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2019, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1