banner2
banner34

Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı

Ukrayna hükümeti molotof kokteyli tarifi paylaştı
banner45

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin beşinci gününde Rus ordusu, başkent Kiev dahil birçok bölgede ilerlemeye çalışıyor. Ukrayna ordusu direnişini sürdürürken ağır bombardımana rağmen bazı şehirlerin kontrolünü tekrar ele geçirdi.

Karada istediği başarıyı elde edemeyen Rusya, savaş uçakları ve balistik füzelerle sivil yerleşim yerleri dahil olmak üzere çok sayıda stratejik öneme sahip noktaları bomba yağmuruna tuttu.

UKRAYNALILAR ASKERLİK ŞUBELERİNE AKIN ETTİ

Ukrayna Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, yaşlarına bakılmaksızın tüm sivillerin askere alınması için prosedürlerin kolaylaştırıldığı bildirilmişti. Bakanlığın açıklamasından sonra Ukraynalılar askerlik şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

banner37

MOLOTOF KOKTEYLİ PAYLAŞIMI

Ukrayna Devlet Özel İletişim ve Bilgi Koruma Müdürlüğü, Facebook hesabından halkın savunma yapması için Molotof kokteyli tarifi ve nasıl kullanacağı bilgisi içeren broşür görselleri savaşın ikinci gününden beri sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Diğer yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na ait Telegram kanalından da yine Molotof kokteyli yapımı tarifi paylaşıldı. Yetkililer, paylaşımla birlikte halkı Ukrayna’yı savunmaya çağırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1