banner2
banner34

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de peş peşe patlama sesleri duyuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de peş peşe patlama sesleri duyuldu
banner45

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik  saldırılarına bugün bir yenisi eklendi. Sabahın erken saatlerinde başkent Kiev'de bir dizi patlama sesi duyuldu. Yaşanan peş peşe patlamanın ardından, Kiev'den yükselen dumanların görülebildiği bilgisi paylaşıldı.  Ukrayna'nın kuzey, doğu ve merkez bölgelerinden de füze saldırıları rapor edildi. Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, şehrin kritik altyapısının 2 füzeyle hedef alındığını açıkladı.

SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko de Telegram hesabından yaptığı paylaşımda "Kritik altyapı tesislerine yapılan saldırı sonucu başkentin bir kısmında elektrik kesildi. Bazı bölgelerde su yok. Tüm birimler çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

banner37
40 SEYİR FÜZESİ ATILDI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın 40 seyir füzesi attığını bildirdi.  Ülkenin diğer bölgelerine yapılan saldırılar sonucu da özelikle enerji ve diğer kritik altyapıların hasar gördüğü belirtiliyor.  Yerel basında yer alan haberlere göre Zaporijya, Kirovograd, Harkiv ve Odessa kentlerinde de patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, hava savunma sistemlerinin çalıştığını bildirdi.

SALDIRILARINI ARTTIRMIŞTI

Rusya, Kerç Köprüsü'ndeki patlamadan Kiev'i sorumlu tuttuktan sonra Ukrayna'ya yönelik saldırılarını artırmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1