banner2
banner34

Venezuela'da muhalif lider Guaido polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı

Venezuela'da muhalif lider Guaido polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı
banner45
banner46

Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido, polisin kendisini gözaltına almaya çalıştığını açıkladı. Guaido, ellerinde arama emri bulunmadığı için gözaltı emrinin uygulamadığını duyurdu.

Guaido'nun eşi Fabiana Rosales, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yüzü kapalı silahlı kişilerin evinin bodrumuna girdiğini ve eşini gözaltına almak istediğini duyurdu.

Tweet sonrasında evinin önünde gazetecilere açıklama yapan Guaido ise polisin kendisini gözaltına almaya çalıştığını ancak ellerinde arama emri bulunmadığı için bunu yapamadığını söyledi.

'GÖZDAĞI BİZİ ASLA DURDURAMAZ'

Guaido, destekçilerinden mücadeleyi bırakmamalarını isteyerek, "Gözdağı bizi asla durduramaz, bu bir hükümet değil, acımasız bir diktatörlük. Gelecek nesillerin özgürlüğünü kurtarmak için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

banner37
Öte yandan Guaido'nun başını çektiği muhaliflerin alternatif seçim düzenleyerek oluşturduğu Ulusal Meclis milletvekili Freddy Guevara'nın otoyolda güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

DİYALOG MASASI KURULABİLİR

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve muhalefet temsilcilerinin, ülkede uzun zamandır devam eden siyasi ve ekonomik krize çözüm bulmak amacıyla yeniden bir araya gelebileceği öne sürülmüştü.

'YAPTIRIMLAR KALDIRILSIN' ŞARTI

Maduro, konuya ilişkin 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Ulusal Meclis'in (AN) eski başkanı ve muhalif lider Juan Guaido ile ABD yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılması karşılığında görüşmeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Guaido, ABD yaptırımlarının kademeli kaldırılması karşılığında uluslararası gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının temin edilmesi ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması gibi taleplerde bulunmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1