banner2
banner34

Virüs 2 ülkeye daha sıçradı, OHAL ilan edildi, ordu göreve çağırıldı!

İngiltere'de aynı aileye mensup 2 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiği bildirildi. Öte yandan İtalya'da Bakanlar Kurulu koronavirüs nedeniyle OHAL ilan etti. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise, Halk Kurtuluş Ordusu'nu koronavirüsle mücadele için göreve çağırdı. Son olarak Rusya da ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Virüs 2 ülkeye daha sıçradı, OHAL ilan edildi, ordu göreve çağırıldı!
banner45

İngiliz Sağlık Bakanlığının açıklamasında, "İngiltere'de aynı ailenin üyesi olan 2 hastanın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını doğrulayabiliriz." ifadesi kullanıldı. 

Hastalara gerekli tedavinin uygulandığı ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için denenmiş ve test edilmiş enfeksiyon kontrol prosedürlerinin kullanıldığı kaydedilen açıklamada, ayrıca bu hastalarla temas eden kişilerin de belirlenmesine çalışıldığı vurgulandı. 

RUSYA'DA DA İLK VAKA GÖRÜLDÜ

Geçilen son dakika bilgisine göre, Rusya, ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Rusya, 2 kişinin koronavirüse yakalandığını doğruladı.

İTALYA'DA OHAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan geçilen son dakika bilgisine göre, İtalya Bakanlar Kurulu koronavirüs nedeniyle 6 ay süreyle OHAL ilan etti.

Karar, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "uluslararası acil durum" ilan etmesinin ve İtalya'da 2 koronavirüs vakasının görülmesinin ardından verildi. 

İtalya hükümeti hastalıkla mücadele için ilk aşamada 5 milyon euro fon ayırdı. Başkent Roma'da iki Çinli turistte koronavirüs tespit edilmişti. Çin'de ortaya çıkan virüs kaynaklı korku ve panik, İtalya'da Çinlilere karşı ırkçı eylemlere dönüşmeye başladı.

ÇİN DEVLET BAŞKANI ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRDI

banner37
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na koronavirisün engellenmesi için mücadeleye katılma talimatı verdi.

Çin lideri yayımladığı yönergede Halk Kurtuluş Ordusu’nun Vuhan’daki çalışmaların ön cephesinde yer alması gerektiğinin altını çizdi. Şi, "Durum karmaşık ve ülkemize meydan okuyan karakterini korurken Halk Kurtuluş Ordusu amacını ve emirlere vermesi gereken yanıtları aklında tutmalıdır." ifadesini kullandı.

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, ordunun Vuhan’da inşaat halindeki özel görevli Huoshenshan hastanesinde görev alacağını duyurarak, verilen talimatın parti ve Çin halkının silahlı kuvvetlere olan güvenini kanıtladığını söyledi. Şi, "Askeri hastaneler hastaları kabul etmeli ve araştırma merkezleri salgına karşı elde edilecek zafere çalışmaları ile katkı vermeli." diye konuştu.

AB'DEN 10 MİLYON AVROLUK HİBE

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs salgınının araştırılması için 10 milyon avro hibe edeceğini açıkladı.

AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamada, hibenin AB'nin araştırma geliştirme programı olan Horizon 2020'den aktarılacağı belirtildi.

Desteğin virüs salgınını daha iyi anlamak için yürütülen araştırmalara verileceği kaydedilen açıklamada, aynı zamanda virüsle mücadele ve kamu hazırlık durumunun geliştirilmesinin amaçlandığına dikkat çekildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen AB Komisyonunun İnovasyon, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel, "Amacımız koronavirüs salgınının AB'de daha fazla yayılma ihtimalinin etkilerini azaltmak. Söz konusu hibe sayesinde bu salgın hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

ÇİN'DE 213 KİŞİ ÖLDÜ, KÜRESEL ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Çinli yetkililer virüs yüzünden bugüne kadar 213 kişinin öldüğünü bildirmişti. 

Virüs bulaşan kişilerin sayısının bin 527'sinin durumu ağır olmak üzere, 9 bin 692’ye çıkarken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1