banner2
banner34

Yayılan ışıktan kıyamet çıkıyor sanıldı ama sebebi çok farklıydı

Yayılan ışıktan kıyamet çıkıyor sanıldı ama sebebi çok farklıydı
banner45
banner46

Avustralya'nın kuzeybatısındaki Mildura gecesinde geçen salı günü gökyüzünü pembe bir bulut kapladı.

BBC’ye konuşan kent sakinlerinden Tammy Szumowski, “Öncelikle kıyametin geldiğini düşündüm. Soğukkanlılığımı koruyarak çocuklarıma endişelenecek bir şey olmadığımı söyledim. Aslında çok korkmuştum” dedi. 

Konuyu araştıran uzmanlar, gökyüzündeki pembe rengin Cann Group İlaç Şirketi tarafından işletilen bir kenevir laboratuvarındaki ışıklardan kaynaklandığını açıkladı.

KENEVİR BÜYÜMEK İÇİN KIRMIZI IŞIĞA İHTİYAÇ DUYUYOR

banner37
Şirketin sözcüsü Rhys Cohen, kenevir bitkilerinin büyümek için "kırmızı spektrum ışığına" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Crock,, "Normalde, karartma perdeleri güneş batarken kapanır, ancak dün gece ışıkları açtık ve panjurlar henüz kapanmamıştı, bu yüzden kırmızı ışık gökyüzüne yansıdı" dedi.

Diğer taraftan, tıbbi amaçlarla esrar üretilmesi 2016 yılında Avustralya'da yasallaştırıldı, ancak keyfi olarak kenevir yetiştirilmesi ülkede yasak. 

Avustralya'da birkaç tıbbi kenevir fabrikası bulunuyor, ancak bunların yerleri güvenlik nedeniyle genellikle gizli tutuluyor. Cann Groupi bu yılın başlarında yasal olarak tıbbi kenevir yetiştirme lisansını aldığını açıkladı.

Son olarak Szumowski, ışığın gizli bir fabrikadan geldiğini öğrendiğinde "çok güldüğünü" belirterek, “Bence bunu daha sık yapmalılar. Gökyüzü harika görünüyordu" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2022, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1