banner2
banner34

Yunan medyası, 'Erdoğan, Tayfun füzesinin ateşini Atina'ya doğru çevirdi'

Yunan medyası, 'Erdoğan, Tayfun füzesinin ateşini Atina'ya doğru çevirdi'
banner45

Yunanistan bir süredir Türkiye’ye karşı her türlü karalama kampanyası yürütüyor. Türkiye’nin Tayfun füzesini test etmesi ile beraber etekleri tutuşan Yunanistan’ın medyası 'Erdoğan, Tayfun füzesinin ateşini Atina'ya doğru çevirdi' diye yazdı. , İsrail menşeli Jerusalem Post'taki analiz ise sayfasına taşıyan Ta Nea gazetesi, Türkiye'nin Ege Denizi'nde bir 'kaza' kovaladığını da iddia etti. 

Ta Nea gazetesi “Bir seçim blöfü mü? Erdoğan Atina'yı balistik füzeyle tehdit edip 'kaza' arıyor” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gazete Ankara'nın Libya ile imzaladığı anlaşmalarla Yunanistan'ı tepki göstermek zorunda kalacağı bir noktaya getirebilecek yeni bir meydan okumaya giriştiğini iddia etti. Ta Nea, bu iddialarına kantı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında yaptığı Tayfun füzesi açıklamasını hatırlattı. Yunanistan ve Türkiye'nin 2023'te seçime gideceğini kaydeden Ta Nea, analistlerin Ankara'nın 'bir kaza' kovaladığını söylediğini yazdı.

YUNAN MEDYASINDAN 'DAHA NELER' DEDİRTEN SENARYOLAR 

Kuşadası ile Samos arasında Türk ve Yunan sahil güvenlik gemilerinin karşı karşıya geldiği, birbirlerine silah gösterdiği son olayı aktaran Ta Nea'ya konuşan askeri analistler, bunun yüksek tansiyonun bir provası olduğunu, Ankara'nın Atina'yı 'tetiği ilk çeken olması için zorladığını söyledi. Gazete, ilk silahın ateşlenmesiyle Türkiye'nin yaşanacakların sorumluluğunu Yunanistan'a yıkmayı deneyeceğini ileri sürdü. Tayfun füzesiyle ilgili gazete şu yorumu yaptı: “Aynı zamanda, Erdoğan hedefin Tayfun'un geliştirilmesi olduğunu duyurdu, füzenin ateşini Atina'ya doğru çevirdi. Doğu Akdeniz'de yeni sondaj 'tehdidi'ni bir kez daha masaya koyuyor."

İlişkili Haberler

Yunanistan'ın yeni insanlık dışı hamlesi: Ölüm timi 'Gölge Ordu'yu devreye soktu! Ormanda gizleniyorlar

Komşu'da 'menzil' paniği! Yunan güvenlik uzmanı ülkesini yerdi Türkiye'yi övdü: Tayfun, Yunanistan'ın stratejik derinliğini bitirdi

Yunan basını Türkiye ve Yunanistan'ın askeri gücünü masaya yatırdı, Yunanistan'a soğuk duş

banner37
Çavuşoğlu'nun "Karşınızda Türkiye var" sözleri Yunan basınını panikletti: Tehdit mi ediliyoruz? 

İSRAİL’İN ANALİZLERİ ÜZERİNDEN SORGULADI 

Kathimerini gazetesi, 'Jerusalem Post: Binyamin Netanyahu Ankara'ya karşı nasıl bir pozisyon alacak?' başlığıyla bir haber daha sundu. Jerusalem Post'un tanınmış analistlerinden Seth J. Frantzman imzalı yazıda, tekrar iktidar koltuğuna oturan Binyamin Netanyahu'yu ABD, Avrupa Birliği, Hindistan, Ortadoğu ülkeleri, Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi hassas dış politika başlıklarının beklediği kaydedildi. Ancak yazara göre, sorunların düğüm noktası iki ülke: Türkiye ve Lübnan.  Ankara ve Beyrut arasındaki bağlantıyı 'karmaşık' bir konu olarak niteleyen Jerusalem Post, bir önceki hükümetin Netanyahu'ya ocakta iki tencere bıraktığını aktardı. Analizde şunlar denildi: "Bu kadar kısa süre içinde eşi benzeri görülmemiş sayıda ziyaretti. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Ankara'ya gitti, Türk Dışişleri Bakanı İsrail'e geldi, sonra İsrail Savunma Bakanı Türkiye'ye gitti. Bu ziyaretler, on yılı aşkın süredir ilk kez gerçekleşiyordu" 

ANKARA İSRAİL İÇİN NE YAPTI?

Mavi Marmara'dan bu yana iki ülke arasındaki gerilimleri sıralayan, Hamas başlığını öne çıkaran Jerusalem Post, son 10 yılda İsrail'e 'en hasım' ülkelerden biri olan Türkiye'nin aynı zamanda İsrail-Yunanistan ve Güney Kıbrıs ilişkilerini de kurcalamayı denediğini savundu. "Ankara Washington'da nüfuz elde etmek için İsrail'i kullanıyor muydu? Ankara İsrail için ne yaptı?" sorularını yönelten analiz, sloganı 'güç' olan Netanyahu'nun geçmiş iktidarında Türkiye'nin İsrail'i 'tehdit etmesi'ne asla izin vermediğini ileri sürdü. 

Türkiye'de gelecek yıl gerçekleşecek seçimlerin Ankara-Tel Aviv ilişkilerinde 'kilit' önemde olduğunun altını çizen Jerusalem Post, "Ankara önümüzdeki seçimleri İsrail'e saldırmak için kullanacak mı ve Netanyahu karşılık verecek mi? Yoksa her iki tarafta da ihtiyat mı hüküm sürecek. Bunlar kilit sorular" ifadesini kullandı.

İSRAİLLİ YAZAR YUNAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye'nin aynı zamanda Lübnan'la imzaladığı deniz yetki alanları anlaşmasını izlediğini belirten analiz şunları yazdı: “Türkiye, Libya ile deniz ve savunma anlaşmaları üzerinde çalışıyor ve söz konusu anlaşmalar Yunanistan'la yeni krizlere yol açacak" dedi. 

Jerusalem Post, analize şöyle devam etti:  "Ankara'nın bir yılı aşkın süredir Yunanistan'ı 'tehdit' etmesi, muhtemel bir çatışmaya dönüşme endişesine neden oldu. Sıcak çatışma ihtimali uzak gibi görünse de, Ankara'nın yeni krizler yaratması akla yatkın. İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la yakın ilişkilere sahip ve Doğu Akdeniz'de bir çatışmanın ortasında kalmak istemez. Netanyahu, İsrail-Yunanistan ilişkilerine düşkündü. Bu deniz sınırlarının önem taşıdığı anlamına gelir." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1