banner2
banner34

Yunanistan şimdi de İspanya Silahlı Kuvvetleri ile görüştü

Yunanistan şimdi de İspanya Silahlı Kuvvetleri ile görüştü
banner45
banner46

Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı silahlanma hamleleri bitmek bilmiyor. Şimdi de İspanya'nın da Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'nı kullanacak NATO ülkeleri arasına katılacağı ileri sürüldü. Yunan basınında yer alan haberde, Dedeağaç Limanı'nın halihazırda ABD, İngiltere ve İtalya Silahlı Kuvvetlerince askeri teçhizat sevkiyatı için kullanıldığına dikkat çekildi.  İspanya Silahlı Kuvvetlerinin de NATO planları kapsamında Rus sınırına askeri teçhizat sevkiyatı yapmak için Dedeağaç Limanı'nı kullanacağı iddia edildi. 

İSPANYA SİLAHLI KUVVETLERİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ 

banner37
Bu nedenle İspanya Silahlı Kuvvetlerinden yetkililerin Dedeağaç'ta temaslarda bulunduğu belirtilen haberde, yetkililerin Dedeağaç Liman İşletmeleri Başkanı Kostas Hacimihail ile görüştüğü kaydedildi. Hacimihail ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "NATO müttefiki ülkelerin silahlı kuvvetleri ile iş birliğimiz artıyor ve liman, uluslararası alanda önemli askeri lojistik merkezlerden biri haline geliyor" ifadesini kullandı.

BOĞAZLARA ALTERNATİF İDDİASI

Yunan gazetesi Kathimerini 2020 yılında ele almış olduğu bir haberde Dedeağaç Limanı'nın genişletilmesi hakkında öneri verildiği ve Boğazlar'a alternatif olabileceği ele alınmıştı.  

Ayrıca, Kuzey Yunanistan kıyılarının ABD doğal gazının Avrupa'ya geçişi için güney kapısı görevi göreceği ifade edilmişti. İspanya'nın da Dedeağaç'a sevkiyat yapacağı iddiası bu haberi tekrardan akıllara getirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2022, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1