banner2
banner34

Zelenski'den Putin'e savaşı bitirme çağrı

Zelenski'den Putin'e savaşı bitirme çağrı
banner45

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'e savaşı bitirmek için toplantı çağrısında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir çağrıda bulundu.

Zelenskiy Putin'e çağrısında savaşı bitirimek için toplantı yapmayı teklif etti.

Ayrıca Zelenskiy, "Eğer Mariupol'da insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa, Ukrayna (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek." dedi.

Blinken Kiev'e gidiyor

banner37
Zelenskiy, "Odessa’ya 7 füze fırlatıldı. Bunların 2’sini vurduk. Sivillerin yaşadığı bir eve füze isabet etti. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 18 veya 20 kişi yaralandı. Bir tane 3 aylık bebek yaşamını yitirdi. Savaş başladığında bu çocuk bir aylıktı. Nelerin olduğunu görüyor musunuz?" diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in yarın Kiev'e gideceğini açıkladı.

"Putin, nükleer silah kullanabilir mı?"

"Putin, nükleer silah kullanabilir mı?" sorusunu Zelenskiy, şöyle yanıtladı:

"Modern dünyada nükleer silah ancak gerçeklikle bağlantı kaybedildiğinde kullanabileceğine inanıyorum. Rusya yönetimi gerçeklikle bağlantısını ve dengesini kaybetmezse nükleer silah kullanmaz. Ancak bu silahın kullanılması mümkün mü? Evet. Buna inanıyor muyum? Buna inanmak istemiyorum."

"NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir"

Zelenskiy, Ukrayna'nın NATO ile entegrasyon sürecine ilişkin gelişmeler konusunda, "Ukrayna’nın NATO’ya alınmaması büyük bir hataydı. NATO’ya alınmamız, ittifakı güçlendirir, Rusya’nın savaşı başlatmamasının garantisi olurdu. Bu stratejik bir hata idi." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1