banner2
banner34

Zelenskiy: Araziler cesetlerle kaplandı

Zelenskiy: Araziler cesetlerle kaplandı
banner45
banner46

Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yer alan maden şehri Soledar'ı Rus ordusu ele geçirdi. İngiltere Savunma Bakanlığı, aylarca süren bir çatışmanın ardından Ukrayna'nın doğusundaki tuz madeni kenti Soledar'ın çoğunu kontrol altına aldığını açıkladı. Son 4 günde ilerleme kaydeden Rus ordusu, şehri neredeyse kontrolü altına aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Soledar'da hiç hayat belirtisi kalmadığını, kentin yerle bir olduğunu hatta yakınlardaki tüm arazilerin cesetlerle kaplı olduğunu söyledi.

Soledar'ın ele geçirilmesi kritik şehir Bakhmut'u ele geçirmek için bir basamak olarak görülüyor ve stratejik açıdan önemli yerlerden biri. Ayrıca geçtiğimiz hafta ABD'li bir yetkili, Wagner Group'un kurucusu Yevgeny Prigozhin'in bölgedeki büyük tuz ve alçı madenlerinin kontrolünü istediğini söyledi. Prigozhin ise, Bakhmut bölgesinin stratejik önemi konusunda "pastanın üzerindeki krema" olarak nitelendirdiği madenlere olan ilgisini doğruladı.

Prigozhin, Soledar kasabasını "80-100 metre derinlikte büyük bir insan grubunu" tutabilen ve ayrıca tankların ve diğer askeri araçların serbestçe hareket etmesine izin verebilen bir "yer altı şehirleri ağı" olarak tanımladı. Ancak, İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın "istikrarlı savunma hatları" nedeniyle Rusya'nın Bakhmut'u hemen ele geçirmesinin "olası olmadığını" belirtti.

banner37

BAKHMUT ŞEHRİNİN ÖNEMİ

Uzmanlar, Bakhmut’un kendi içinde çok az askeri değere sahip olduğunu söylüyorlar, ancak düşerse diğer şehirler Rus güçlerine açık bir hedef haline gelecek ve savaşın seyri Rusya lehine değiştirecek. 

Bölgedeki Rus birlikleri ise Wagner paramiliter paralı askerleri tarafından destekleniyor. Paralı askerlerin başındaki isim olan Yevgeniy Prigozhin'in kenti siyasi bir ödül olarak ele geçirmek istediği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2023, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1