banner2
banner34

Zelenskiy: İzyum'da toplu mezar bulundu

Zelenskiy: İzyum'da toplu mezar bulundu
banner45
banner46

Ukrayna'nın Rusya'dan geri aldığı Harkiv'in İzyum kentinde toplu mezar bulundu. Açıklama Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den geldi.

Ukrayna ordusunun Rus ordusunun işgalinden kurtardığı Harkiv Bölgesi'ndeki İzyum kenti ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Dün İzyum kentini ziyaret eden Zelenskiy bu kentte toplu mezar bulunduğunu açıklayarak, "Harkiv Bölgesi'ndeki İzyum kentinde toplu insan cesetleri tespit edildi. Orada gerekli incelemeler sürüyor. Yarın daha çok ve daha net bilgiler olacak. Ayrıca yarın İzyum'da Ukraynalı ve uluslararası gazeteciler olacak. Dünyanın gerçekte neler olduğunu ve Rus işgalinin nelere yol açtığını görmesini istiyoruz. Önce Buça, sonra Mariupol ve şimdi de İzyum. Rusya her yere ölüm bırakıyor ve bundan sorumlu olmalılar. Bütün dünya Rusya'yı bu savaşın gerçek sorumlusu tutmalı. Bunun için her şeyi yapacağız" dedi.

"Rusya, Ukrayna'ya boyun eğdiremeyecek"

Açıklamalarında Rusya'nın Ukrayna topraklarına füze saldırılarını sürdürdüğünü belirten Zelenskiy, "Terör devleti bize karşı 3 bin 800'den fazla farklı türlerde füzeler kullandı. Ancak hiçbir füze Rusya'yı hedefine ulaştıramayacak. Ukrayna'ya boyun eğdiremeyecekler. Her füze Rusya'yı daha fazla ambargolara, daha fazla ekonomik çöküntüye ve daha fazla tarihi utanca yaklaştırıyor" şeklinde konuştu.

"Ukrayna, AB tavsiyeleni yerine getirecek"

Diplomatik görüşmeleri sürdürdüğünden bahseden Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula van Der Leyen'in Kiev'i ziyaret ettiğini de söyledi.

banner37
Ukrayna'nın AB'ye katılım için başvurusunun kabul edildiğini hatırlatan Zelenskiy, "Koşullar ne olursa olsun AB'ye katılım için düzenlemelerin her detayını uygulamaya devam edeceğiz. Zaten Kasım ayına kadar AB komisyonunun 7 tavsiyesini uygulamak zorundayız" diye konuştu.

Zelenskiy, ayrıca Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın Rusya'nın eylemlerini durdurmaya yönelik çağrı yaptığını da söyleyerek Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'nden çekilmesi gerektiğini ve bölgenin silahsızlandırılması gerektiğini savundu.

Zelenskiy'den Rus güçlerinden geri alınan İzyum'a ziyaret

Zelenskiy İzyum'u ziyaret etmişti

Açıklamalar ve savaş alanından alınan bilgilere göre, Ukrayna güçleri, Vovçansk, Şevçenkova, Kupianks, İzyum gibi stratejik öneme sahip yerleşim birimlerine girdi.

Ukrayna güçlerinin Harkiv cephesinde ilerleyişini sürdürdüğü belirtiliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçleri ile yaşanan çatışmaların ardından Ukrayna güçleri tarafından geri alınan Harkiv bölgesindeki İzyum kentini ziyaret etmişti.

Rus güçleri İzyum ve Balakliya'dan çekildi

Ukrayna tarafından gelen bazı bilgiler, Rusya Savunma Bakanlığınca da doğrulandı. Rusya, 10 Eylül'de, Rus ordusunun daha önce ele geçirdiği Harkiv bölgesindeki İzyum ve Balakliya şehirlerinden geri çekilmeye başladığını duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1