banner2
banner34

Zelenskiy: Rusya'nın onlarca İHA'sı düşürüldü

Zelenskiy: Rusya'nın onlarca İHA'sı düşürüldü
banner45

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali yaklaşık bir senedir şiddetli çatışmalarla devam ederken, yeni yılda da bir değişim olmadı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 2023 yılının ilk gününde Rusya'nın Ukrayna'ya insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini, 45 İHA'nın imha edildiğini söyledi.

Rus kuvvetlerinin ülkenin çeşitli bölgelerine İran yapımı İHA'lar fırlattığını aktaran Zelenskiy, Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından 45 İHA'nın imha edildiğini vurguladı. Ukrayna'nın bağımsızlığı için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Zelenskiy, "Ukrayna'dan tek bir yılı bile çalamazlar, bağımsızlığımızı elimizden alamayacaklar. Onlara hiçbir şey vermeyeceğiz" dedi.

banner37
RUSYA İHA ÜRETİLEN YERLERİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'da "terör saldırılarında" kullanılan insansız hava araçlarının (İHA) üretildiği yerleri uzun menzilli füzelerle vurduklarını açıkladı. Rus Silahlı Kuvvetlerinin, 31 Aralık'ta Ukrayna'daki savunma sanayisi tesislerini havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle vurduğunu belirten Konaşenkov, bu tesislerin Rusya'ya karşı "terör saldırıları" gerçekleştirmek için kullanılan İHA'ların üretiminde yer aldığını kaydetti.

Tesislerle birlikte İHA'ların depoları ve fırlatma alanlarının da vurulduğunu dile getiren Konaşenkov, "Saldırılar hedefine ulaştı. Kiev rejiminin yakın gelecekte Rusya Federasyonu'na karşı terör saldırıları düzenleme planları bozuldu" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1