banner2
banner34

10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası “Birlikte-Yarat!” temasıyla başladı

10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası “Birlikte-Yarat!” temasıyla başladı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın 10’uncusu, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, saat 09:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. 18 Mayıs 2023 tarihinde de devam edecek olan etkinlikler iki paralel odakta; DAÜ Mimarlık Fakültesi (Kampüste) ve Gazimağusa Suriçi’nde (Kentte) gerçekleştirilecek.

Açılış töreninde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel, Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu ve Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Açılışta konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, 10. Uluslararası Tasarım Haftası açılışına katılan herkese hoş geldiniz diyerek, bu yılki tasarım haftasının “Birlikte-Yarat!teması ile gerçekleştirileceğinin altını çizdi. “Birlikte-Yarat!” temasısının pandemi, deprem ve ekonomik kriz sonrasında yaşanan acıların bitmesini temenni ederek ortaya çıktığını ve devam etmek, adım atmak ve iş birliği yapabilmek adına önemli olduğunu vurguladı. “Birlikte-Yarat!” temasının daha iyi bir gelecek için adım atmamızı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Atun, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında, 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası programının önemli etkinliklerle dolu olduğunu belirterek, etkinliklerin hem kampüste hem de Gazimağusa Suriçi’nde gerçekleşecek olmasının önemine değindi. Prof. Dr. Hocanın, yüksek kalitede etkinliklerle dolu olan programın farklı konularda farklı vizyonlar sağlayacağına inandığını bildirdi. DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, bu tarz etkinliklerin de DAÜ’nün uluslararası bir karaktere sahip olduğunun kanıtı olduğunu vurguladı. Alanında uzman kişilerin 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası kapsamında bilgilerini paylaşacaklarını bildiren Prof. Dr. Hocanın, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Rektörlük olarak bu tarz etkinlikleri her zaman desteklediklerini bildiren Prof. Dr. Hocanın, etkinliğin verimli geçmesini temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından Abdi Güzer moderatörlüğünde Ece Yalım, Salih Küçüktuna ve Yeşim Kozanlı tarafından “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” söyleşisi gerçekleştirildi. Ardından saat 14:00’te, Nestorian Kilisesi’nde, sanatçı Linda Parr’ın “Perec-Calvino Postcards” sergi açılışı ile birlikte 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası devam etti.

Etkinlikler kapsamında DAÜ Kampüsü içerisinde sokak sanatı olan Mural Atölye Çalışması gerçekleştirildi. Murat Atölye Çalışması 18 Mayıs 2023 tarihinde de devam edecek. Öte yandan, Gazimağusa Suriçi’nde saat 16:00’dan itibaren orff, gitar ve koro performansları gerçekleştirildi.

banner37
KTMMOB İş Birliği İle Deprem Odağında Panel Düzenlenecek

10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın ikinci günü olan 18 Mayıs 2023 Perşembe günü, saat 10:00’da, hem DAÜ kampüsü içerisinde hem de Gazimağusa Suriçi’nde Studio 21 tarafından dans gösterisi gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında saat 14:00’de Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) iş birliğinde “Birlikte Yarat-Etki/Deprem” konulu panel düzenlenecek. Söz konusu panel merkezi hükümet, ilgili daireler, belediyeler, akademisyenler ve sektör temsilcileri gibi çeşitli kesimlerden katılımcılarla birlikte DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Panel sonuç bildirgesi; ortak ses vermek adına önemli bir katkı sağlayacak.

Tasarım Haftası, saat 18:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Konferans Salonu’nda Beyrut’un sıra dışı ve vizyoner mimarı Bernard Khoury ile kapanış panelinin ardından son bulacak.

         

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1