banner2
banner34

DAÜ 10. Uluslararası kariyer günleri kapsamında işletme ve ekonomi fakültesi’nde iki seminer düzenlendi

DAÜ 10. Uluslararası kariyer günleri kapsamında işletme ve ekonomi fakültesi’nde iki seminer düzenlendi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 10’uncusu, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile devam etti. DAÜ Ekonomik Araştırmalar Merkezi (EKAME) ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü tarafından düzenlenen “Artan Ekonomik Belirsizliğin Makroekonomik Etkileri” başlıklı seminerin konuşmacısı, Cardiff Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Kara oldu. Seminerin açılış konuşmasını DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü Başkanı ve EKAME Üyesi Prof. Dr. Mehmet Balcılar gerçekleştirdi.

banner37
İngiltere’de York Üniversitesi’nden Ekonomi alanında doktorasını aldıktan sonra, Cardiff Üniversitesi’nden önce Bristol Üniversitesi, Exeter Üniversitesi ve Belçika Merkez Bankası başta olmak üzere çeşitli kurumlarda araştırmacı olarak çalışan Prof. Dr. Kara, aynı zamanda IMF’de danışman olarak görev yapıyor. Prof. Dr. Kara, çalışmalarında ağırlıklı olarak firmaların fiyatlandırma davranışı, enflasyon, makroekonomik belirsizlik ve maliye politikasına odaklanıyor. Prof. Dr. Kara’nın bu alanlardaki çalışmaları Para Ekonomisi Dergisi ile Para, Kredi ve Bankacılık Dergisi gibi önde gelen akademik dergiler tarafından da yayınlandı. Fakülte öğrencileri seminere yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Kara, seminerde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

10. Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen “Bahaneniz Ne?” başlıklı seminerin konuğu ise, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhit İnce oldu. İnce, seminerde öğrencilere girişimcilik hakkındaki kariyer tecrübelerini aktarırken; aynı zamanda düşünce tarzı, değerlendirdiği fırsatlar ve karşılaştığı problemlerle ilgili bilgiler verdi. Soru-cevap şeklinde gerçekleşen seminerde öğrenciler kendi kariyer planları hakkında İnce’ye sorular yöneltti ve tavsiyeler aldı. Seminer sonunda İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yenal Süreç tarafından GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muhit İnce’ye plaket takdiminde bulunuldu.

       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1