banner2
banner34

DAÜ 2020-2021 akademik yılı güz dönemi mezuniyet törenleri 15-16 Şubat’ta yapıldı

DAÜ 2020-2021 akademik yılı güz dönemi mezuniyet törenleri 15-16 Şubat’ta yapıldı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Törenleri, COVID-19 Pandemisi nedeniyle 15-16 Şubat 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Lisansüstü Mezuniyet Töreni 15 Şubat 2021 Pazartesi günü, saat 16:00’da, Ön Lisans ve Lisans Mezuniyet Töreni ise 16 Şubat 2021 Salı günü, saat 16:00’da, DAÜ resmi sosyal medya hesapları (Youtube - https://www.youtube.com/user/eastmeduniv, Instagram - @emuofficial ve Facebook – https://www.facebook.com/eastern.med.univ/) ile DAÜ TV sosyal medya hesaplarından (Facebook- https://www.facebook.com/dautvradyodau, Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCOIg4ZnvKuW7c61GpoWWlMA) tüm dünyaya yayınlandı. Törenlerde 301’i yüksek lisans ve doktora mezunu, 1,060’ı ise ön lisans ve lisans mezunu olmak üzere toplamda 55 farklı ülkeden 1,361 DAÜ mezunu diplomalarına kavuştu.

KKTC Devlet Protokolü Mezunlara Seslendi

Törenlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun mezunlara seslenişleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, DAÜ mezunlarını tebrik ederek, dünya standartlarında aldıkları kaliteli eğitim ile çalışacakları ülkelere katkıda bulunmaları temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, mezunlara hayat boyu eğitimi devam ettirmelerini tavsiye etti.

Başbakan Ersan Saner, mezunları tebrik etti ve DAÜ’nün tarihi hakkında bilgi verdi. Başbakan Saner, DAÜ’nün bugüne kadar 123 farklı ülkeden 63,083 mezun verdiğini belirterek, mezunların DAÜ gibi kaliteli bir kurumdan eğitim almış olmalarının yanında, KKTC’nin yurtdışındaki gönüllü diplomatları olarak ülkenin tanıtımına katkı vereceklerine olan inancını ifade etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, tüm mezunlara yeni yaşamlarında başarılar dilerken, onları yetiştiren akademisyenlere, üniversite yönetimine ve ailelerine teşekkür etti. Bakan Amcaoğlu, “Bilin ki KKTC’de sizi her zaman sıcaklıkla kucaklayacak kardeşleriniz bulunmaktadır” diye konuştu.

DAÜ VYK Başkanı Dr. Özcenk ve Rektör Prof. Dr. Hocanın Mezunlara Seslendi

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, törenlerde mezunlara verdiği mesajda şunları söyledi: “Sevgili mezunlar; sizleri başarınız sebebiyle gönülden kutluyorum. Çok yoğun çalışmalarınız sonucunda bu başarıya ulaştınız. DAÜ gibi köklü bir kurumdan tam donanımlı bir şekilde mezun oldunuz. Artık mesleki yaşantınıza hazırsınız. Bu zaman zarfında sizleri KKTC’de ve üniversitemizde ağırlamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. DAÜ; öğrencileriyle, çalışanlarıyla, KKTC Halkı’yla ve Gazimağusa kentiyle bütünleşmiş çok büyük bir ailedir. Sizler de ailemizin birer parçası olarak burada yanan bilim meşalesini dünyanın dört bir yanına taşıyacaksınız.”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, törenlerde mezunlara seslenerek, “Değerli mezunlar; uzun, yoğun ve yorucu bir eğitim süreci sonucunda, alanlarınızda birer uzman olarak DAÜ’den mezun oldunuz ve artık profesyonel yaşantınıza hazırsınız. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyor ve sizleri gönülden kutluyorum. Bugün çizmiş olduğunuz hedefler doğrultusunda hayatlarınızda yepyeni ve çok önemli bir sayfa açıyorsunuz. Üniversitemizden aldığınız eğitimle bu sayfayı başarılarla dolduracağınıza olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Mezunlar Adına Konuşmalar Yapıldı

Törenlerde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Mezunları adına; DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Doktora Programı Mezunu Hasan Temizkan ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Yüksek Lisans Programı Mezunu Diana Leskovskaya; Ön Lisans ve Lisans Mezunları adına da; DAÜ Eczacılık Fakültesi, B. Pharm Programı Mezunu Bilge Türkseven ile DAÜ Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı Mezunu Anna Elizabeth Hart’ın konuşmaları yer aldı.

banner37
Çevrim içi törenlerde ayrıca yabancı ülke temsilcilerinin, sanatçıların, Fakülte Dekanlarının, Yüksekokul Müdürlerinin ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürünün mezunlara hitaben konuşmaları da yer aldı. Her geçen yıl mezun sayısını artıran DAÜ’nün, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde verdiği mezunları ile mezun sayısı 63 bini geçmiş, mezun verdiği ülke sayısı ise toplamda 123’e ulaşmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1