banner2
banner34

DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde Kariyer Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi

DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde Kariyer Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) iş birliğinde 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Eğitimi’nin başlamasının yıl dönümü kutlamaları kapsamında kariyer etkinlikleri düzenledi. 11. Uluslararası Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında eczacılık mesleğinin farklı alanlarından uzman konuşmacılar öğrenciler ile bir araya gelerek seminerler gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ilk seminere davetli konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansel Çomoğlu ve Hacettepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Kutay Demirkan katıldı.

Prof. Dr. Tansel Çomoğlu gerçekleştirdiği ‘Orally Disintegrating Tablets (ODTs): An Innovative Approach to Tablet Formulations’ konulu seminerde yeni ilaç teknolojileri konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Demirkan ise klinik beslenmede eczacının önemi üzerinde durduğu ‘The Role of Clicical Pharmacist in Clinical Nutrition’ başlıklı konuşması ile öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Kariyer etkinlikleri kapsamında düzenlenen ikinci seminere Novartis firması yetkilisi Salih Dizdar katılarak ‘İlaç Sektöründe Kariyer Basamakları’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Söz konusu alanda kariyer planlayan öğrenciler için büyük fırsat olan sunuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

banner37
Öte yandan düzenlenen farklı bir seminerde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sami Boşnak öğrenciler ile bir araya gelerek ‘New Specialities in Pharmacy: Oncology Pharmacy’ konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumunda spesifik eczacılık kariyer alanlarından olan onkoloji eczacılığının öneminden bahseden Yrd. Doç. Dr. Boşnak, bu alandaki çalışma alanları üzerinde durdu.

Düzenlenen seminerlerin sonunda DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar konuklara öğrencilerin kariyer gelişimlerine yapmış oldukları değerli katkılardan dolayı teşekkürlerini ileterek plaket takdiminde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1