banner2
banner34

DAÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Rüyam Hacımuratlar kompozisyon yarışmasında ödüle layık görüldü

DAÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Rüyam Hacımuratlar kompozisyon yarışmasında ödüle layık görüldü
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı öğrencisi Rüyam Hacımuratlar, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu (ICYF) tarafından düzenlenen “COVID-19 Sonrası Dönemde Çatışma, Şiddet ve Küresel Zorluklar Karşısında Gençlik” başlıklı kompozisyon yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Aynı zamanda yaklaşık bir yıldır ICYF Kuzey Kıbrıs ve Model İslam İşbirliği Organizasyonu (MOIC) DAÜ temsilcisi olan Hacımuratlar, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ICYF, İslam İşbirliği Teşkilatı bölgesindeki gençlerin ülkelerinde, bölgelerinde ve tüm dünyadaki sürdürülebilir kalkınmaya dair potansiyellerini tam olarak kullanabilmeleri için çalışmalar yapar. ICYF aynı zamanda, uluslararası değerler çerçevesinde İslam İşbirliği Teşkilatı coğrafyasındaki sosyoekonomik, ahlaki ve kültürel sorunlarla karşılaşan gençlerin sorunlarına yönelik çözüm üretilebilecek projeler geliştirmektedir. Gençlerin sosyal hayata aktif olarak katılımını destekleyen ICYF, kuruluşları arasındaki iş birliğini ve dayanışmayı artıracak projeler üretmektedir.”

banner37
“Gururunu Yaşıyorum”

“Katılmış olduğum kompozisyon yarışmasıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ve DAÜ’yü uluslararası platformlarda temsil etme şansına sahip oldum. Üçüncülük elde ederek ödül almaya layık görüldüm. Yarışmamızın konusuna bağlı olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı bölgesindeki gençlerin çatışmalardan nasıl etkilendiğinden ve aynı zamanda çatışma bölgelerinde barışın nasıl teşvik edilebileceği, dayanışmanın nasıl oluşturulacağı, değerlerin yanı sıra inançların rolü, kültür ve medeniyet çeşitliliğinin nasıl diyalog oluşturabileceği, gençlerimiz için daha güvenli ve barışçıl toplumlar oluşturmak için neye ihtiyacımız olduğu gibi konular, çatışma bölgelerindeki gençler için ihtiyaç duyduğumuz kaynaklar ve pandemide etkilenen dünyada küresel uyumu teşvik edebilecek yaklaşımlara değindim.

Ülkemi ve okulumu böyle önemli bir platformda temsil etmenin ve bu ödülü kazanmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayım. ICYF gençlerimizin her alanda kendini geliştirebilmelerine imkan sağlayan çok önemli bir yapıtaşı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1