banner2
banner34

DAÜ giriş ve burs sınavı sonuçları açıklandı

DAÜ giriş ve burs sınavı sonuçları açıklandı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Giriş ve Burs Sınavı sonuçları açıklandı. 4 Haziran 2023 Pazar günü, 10:30 – 13:00 saatleri arasında, DAÜ Kampüsü, Lefkoşa Türk Lisesi ve İstanbul Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilen sınava 1,618 öğrenci adayı katıldı.

Puan Türü Birincileri Belli Oldu

Sonuçlara göre; Matematik – Fen Bilimleri (MF) Puan Türü’nde birinciliği Türk Maarif Koleji mezunu Serhat Bilgin elde ederek DAÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne yerleşti.

Türkçe – Matematik (TM) ve Türkçe – Sosyal Bilimler (TS) Puan Türü’nde birinciliği Türk Maarif Koleji mezunu Demirhan Fahrioğlu elde ederek, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi Bölümü’ne yerleşti.

İngilizce Dil Puan Türü’nde ise Bülent Ecevit Anadolu Lisesi mezunu Onat Kıraç birinciliği elde ederek DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’ne yerleşmiş oldu.

banner37
Kayıtlar Başladı

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı sonucunda DAÜ’de eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden şahsen veya https://kayit.emu.edu.tr adresinden çevrim içi olarak kayıtlarını yapabileceklerdir.

Ücretsiz Otobüs Servisleri Devam Edecek

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada önceki yıllarda olduğu gibi Lefkoşa, Girne ve Karpaz bölgelerinden ücretsiz servislerle öğrencilerin Gazimağusa’daki kampüse ulaşımlarının sağlanacağı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1