banner2
banner34

DAÜ İç Mimarlık Bölümü tasarım stüdyolarındaki projelerle küresel sohbete ortak oldu

DAÜ İç Mimarlık Bölümü tasarım stüdyolarındaki projelerle küresel sohbete ortak oldu
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü İç Mekanlar Günü 2021 (IFI WID) kapsamında “DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün Tasarım Stüdyolarındaki Projelerle Küresel Sohbeti” konulu etkinlik gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zehra Öngül, Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID) 2021 yılı temasının “Küresel Bir Sohbet Olarak Tasarım” olarak belirlendiğini belirterek, DAÜ İç Mimarlık Bölümü adına IFI Komitesi Üyeleri Doç. Dr. Asu Tozan ve Araştırma Görevlisi Nüvit Köseoğlu koordinatörlüğünde sohbet videosu oluşturulduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Öngül videonun bütüncül bir sohbet oluşturmak için 2020-2021 Güz Dönemi’nde çevrim içi eğitim sürecinde tasarım projesi atölyelerinde gerçekleşmiş süreçleri temel alan, tüm stüdyo yürütücüleri ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturulduğunu belirtti. Videonun öğrenci proje örnekleri ve ele alınan proje konularında öne çıkan anahtar kelimeler bir araya getirilerek yazılı ve grafik ifadelerden oluşan ilham verici bir video olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Öngül, gerçekleşen sohbetlerin iç mimarlık mesleğinin değişen dünya koşullarında yenilenen yaşamı şekillendirmesindeki önemli rolünü vurguladığını belirtti.

Söz konusu proje konuları arasında sosyalleşme, eğitim, yaşam ve çalışma mekanları bulunduğunu dile getiren Doç. Dr. Öngül, iletişim, iklim değişikliği, ev ve kapsayıcılık konularında belirlenen anahtar kelimeler üzerine sohbet gerçekleştirildiğini aktardı.

Doç. Dr. Öngül, İç Mimarlık mesleğinin değişen dünya koşullarında fiziksel ve psikolojik açıdan insan hayatını destekleyen bir doğası olduğunu vurgulayarak, küresel ölçekte etkili olan COVID-19 pandemi sürecinin de bunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Doç. Dr. Öngül, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dünya İç Mekanlar Günü (IFI WID), Uluslararası İç Mimarlar / Tasarımcılar Federasyonu’nun (IFI) çatısı altında her yıl belirlenen farklı bir tema çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinliklerle gerçekleşmektedir. 2021 yılı teması “Küresel Bir Sohbet Olarak Tasarım” (Design as a Global Conversation) olarak tanımlanmıştır. Umutla, uzun vadeli yaşamın normal yönlerini yeniden düşünme ve yeniden şekillendirme olanağına odaklanan IFI WID 2021, hayatımızın farklı yönlerini geri kazanacağımıza güvenmekte, aynı zamanda yeni ve devam eden tasarım topluluğu sohbetlerine katılımı teşvik etmektedir. Sürekli değişen bir dünyada "hayatı normal" olarak tanımlamaya ve yeniden tanımlamaya odaklanan tartışmalar gerçekleşmesi hedeflenmiştir.”

DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün 2021 yılı Dünya İç Mekanlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere şu internet adreslerinden ulaşılabiliyor:

https://www.youtube.com/watch?v=TrnsNBjursU

banner37
https://www.youtube.com/watch?v=lIBDIJUumJo

     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1