banner2
banner34

DAÜ ile Unıversıty Of North Texas Arasında ortak program anlaşması imzalandı

DAÜ ile Unıversıty Of North Texas Arasında ortak program anlaşması imzalandı
banner45
banner47

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile ABD’de bulunan University of North Texas (UNT) arasında 3+2 yıllık lisans ve yüksek lisans ortak programı anlaşması imzalanarak yürürlüğe girdi. Anlaşma, DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Işık Aybay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel tarafından imzalandı.

banner37
Ortak programda DAÜ Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği öğrencileri kalan son sınıf derslerini UNT’den eşdeğer derslerden alarak DAÜ lisans diplomasına hak kazanacak. Öğrenciler daha sonra UNT Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programına devam ederek UNT yüksek lisans diplomasını da alabilecekler.

İki üniversite arasında imzalanan anlaşmada DAÜ-UNT son sınıf eşdeğer dersleri de belirlendi. Öğrenciler bazı DAÜ son sınıf derslerini UNT eşdeğer yüksek lisans derslerinden alarak yüksek lisans öğrenimlerini daha kısa sürede tamamlayabilecekler.

Anlaşma yürürlüğe girdikten sonra DAÜ son sınıf öğrencileri tarafından ilk başvurular yapıldı. Başvurular DAÜ-UNT Ortak Komitesince değerlendirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1