banner2
banner34

Daü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safaei’nin Makalesi Çin’de En Etkin 100 Yayın Arasında

Daü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safaei’nin Makalesi Çin’de En Etkin 100 Yayın Arasında
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Babak Safaei’nin, Çin’de yer alan meslektaşları ile dünyanın önde gelen akademik yayın firmalarından Elsevier B.V. bünyesindeki International Journal of Mechanical Sciences dergisinde yayınladıkları “A unified solution for vibration analysis of laminated functionally graded shallow shells reinforced by graphane with general boundary conditions” başlıklı makale, Çin Bilim ve Teknoloji Bilgi Enstitüsü tarafından 2020 yılında Çin’de yayınlanan en etkin 100 uluslararası akademik yayın arasına seçildi.

banner37
Prestijli Kurumlardan Atıf Alıyor

Pekin’de yer alan Tsinghua Üniversitesi’nden (QS World Ranking 17) Prof. Dr. Fulei Chu, Doç. Dr. Zhaoye Qin, Shengnan Zhao ve Xuejia Pang ile DAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Safaei tarafından kaleme alınan makale, 15 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar toplamda 76 adet atıf aldı. Bu makale, Çin Bilim Akademisi, Kanada Mühendislik Akademisi ve Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu üyeleri gibi prestijli kurumlar ve bilim insanları tarafından oldukça pozitif geri dönüşler ve atıflar alıyor.

Çin Bilim ve Teknoloji Bilgi Enstitüsü, en etkin makaleleri seçerken, makalenin buluşu, makalenin yayınlandığı derginin konumu, uluslararası iş birliği ve aldığı atıfların kalitesi gibi kriterleri ele aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1