banner2
banner34

DAÜ mezunu Ehineni Kehinde Oluwaseyi, Staples Canada şirketinde yükselmeye devam ediyor

DAÜ mezunu Ehineni Kehinde Oluwaseyi, Staples Canada şirketinde yükselmeye devam ediyor
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’ndan 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde şeref derecesiyle mezun olan Ehineni Kehinde Oluwaseyi, Kanada’nın en büyük ofis malzemeleri tedarik zincirine sahip olan Staples Canada firmasının Muhasebe Müdürü oldu. 1991 yılında kurulan ve şu anda 15 bini aşkın çalışanı bulunan Staples Canada, 305 farklı noktada faaliyet gösteriyor.

“DAÜ’de Dünyanın En İyi Araştırmacılarından Ders Aldım”

DAÜ’de yaşadığı öğrencilik yıllarından gururla bahseden Oluwaseyi, “DAÜ’de okumam kesinlikle kariyer yolculuğuma büyük katkılarda bulunan ilginç bir tecrübeydi. Bu dönemde alandaki en iyi hocalardan ders alma imkanına sahip oldum. Hocalarımın çoğunun dünyanın en önde gelen araştırmacıları arasında olması, akademik çalışmalarımda güvenimi arttırdı. Yüksek lisans tezim şu anda bile dünyada pek çok akademik makalede atıf alıyor. DAÜ bende mükemmellik ve öğrenme açlığı yaratan, rahatlatıcı ve merak uyandıran akademik çevreyi yarattı. Sistem aynı zamanda öğrencileri burs olanakları ve ödüllerle motive edecek şekilde uyarlanmıştı” diye konuştu.

banner37
“Öğrencileri Her Zaman Destekleyen Bir Üniversite”

DAÜ’de aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalışma imkanı bulduğunu anlatan Oluwaseyi, “Bu süreçte pek çok etkinliğin hazırlanmasında görev aldım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) ilk TEDx üniversite etkinliğini organize etme fırsatı buldum. DAÜ öğrencileri her zaman destekleyen bir üniversite. Okuldan aldığım destek ile bu etkinliği ‘EMUniversity’ başlığı altında düzenledim. DAÜ’de pek çok farklı ülkeden öğrencinin bulunması, aynı zamanda çok kültürlü bir okuma ortamı yaratıyor. Bu da sosyal etkileşim, tecrübe ve fikirlerin gelişmesini sağlıyor. Pek çok farklı ülkeden arkadaşım oldu” dedi.

“DAÜ Hayatınızda Yaptığınız En İyi Seçimlerden Biri Olacak”

Oluwaseyi, DAÜ’de aldığı eğitiminin kariyerine olan etkileri ve kendisine sağladığı avantajlardan bahsederken ise şunları söylüyor: “DAÜ’deki eğitim tecrübem kariyerimde başarılı olmama katkıda bulundu. Bu sayede farklı alanlarda ve seviyelerde çalışma imkanı buldum. Öncelikle, Kanada’da bulunan Uluslararası Enerji Öğrenci Okuryazarlık Forumu’na katkıda bulundum. Telekom ve bilgi teknolojileri sektörlerinde çalıştım. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan BOSCH firmasının Nijerya Thermotechnology bölümünde Satış Mühendisi olarak çalıştım. Şu anda da Kanada’da Staples Canada firmasında Muhasebe Müdürü olarak görevimi sürdürmekteyim.

DAÜ’de okuyan genç arkadaşlarım için de bazı tavsiyelerde bulunmak isterim. DAÜ, akademik mükemmellik ve burs olanakları konusunda en iyi ortamlardan birini yaratmakta. Hayatınızda yaptığınız en iyi seçimlerden biri olduğunu göreceksiniz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1