banner2
banner34

DAÜ Özel Eğitim Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde konferans düzenledi

DAÜ Özel Eğitim Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde konferans düzenledi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Özel Eğitim Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel gereksinimli bireylerin velilerine yönelik konferans düzenledi. Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda saat 15:00’te düzenlenen söz konusu konferansta DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Ulvi Nail Gün, KKTC Engelliler Yasası ve ailelerin haklarına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Gün, gerçekleştirdiği konuşmasında KKTC’de bulunan özel gereksinimli bireylerin tanı alma, değerlendirilme, yerleştirilme ve eğitim programlarıyla ilgili süreci, özel gereksinimli bireylerin ve ailesinin yasal hakları ve bu yasalardan nasıl yararlanabilecekleri üzerinde durdu. Konferansa katılan DAÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selma Akalın konuşmasında ailelerin hak ve sorumluluklarını bilmelerinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

banner37
Konferansa katılan bir ebeveyn gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu yasa için 30 yıl çaba gösterdim. Çocuklarımız için sık sık ilgili makamlara gittim. Devamının geleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Konferans sonunda Öğretim Görevlisi Gün ve Yrd. Doç. Dr. Akalın konferansta bulunan velilerin ve öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Velilerin çocuklarıyla birlikte katıldığı konferansta sunum devam ederken açılmış olan başka bir sınıfta çocuklar, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileriyle eğlenceli vakit geçirdiler. Bölüm öğrencileri çocuklarla birlikte boyama ve dans gibi çeşitli etkinlikler yaptılar.

   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1