banner2
banner34

DAÜ Temel Eğitim Bölümü 9. Uluslararası Kariyer Günleri’nde Prof. Dr. Berrin Akman’ı konuk etti

DAÜ Temel Eğitim Bölümü 9. Uluslararası Kariyer Günleri’nde Prof. Dr. Berrin Akman’ı konuk etti
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 9. Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında DAÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrin Akman’ı konuk etti.

Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eda Yazgın moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen söz konusu etkinlikte Prof. Dr. Akman “Her Çocuğa Eşit Fırsat Yaratan Öğretmen Olmak” konulu sunum gerçekleştirdi. Temel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgisi ile gerçekleşen söyleşide, Prof. Dr. Akman, eğitimde eşitliğe, adillik ve kapsayıcılık boyutlarında eğitim ortamının eşitlik bileşenlerine vurgu yaptı. Prof. Dr. Akman, öğretmen adaylarına eşit fırsat yaratan öğretmen olma yolculuğunda, öğretmenlik meslek yeterlilikleri üzerine bilimsel çalışmalarına dayalı bilgi ve önerilerde bulundu.

banner37
Prof. Dr. Akman, konuşmasında çocuğu tanıma, değerlendirme, öğretmenlik stratejileri, eğitim programları, kurum kültürü, eğitimsel materyal ve donanım gibi bileşenler üzerinde durdu. Okul öncesi eğitimin başlı başına bir erken müdahale aracı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Akman, dezavantajlı çocukların gelişimsel risklerinin önlenmesi ve avantaja dönüştürülebilmesindeki yol haritasını öğretmen adayları ile paylaştı.

Etkinlik sonunda aday öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Akman, öğretmenlik meslek niteliklerinde, bilgi, beceri, tutum, değerler ve motivasyon boyutlarında uluslararası standartlara erişilmesi yönünde önerilerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1