banner2
banner34

DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri AEHT Gençlik Parlamentosu’na katıldI

DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri AEHT Gençlik Parlamentosu’na katıldI
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından Atahan Tahsiner ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programından Özkan Uygur, DAÜ’yü temsilen Avrupa Turizm Okulları Birliği (AEHT) Gençlik Parlamentosu’na katıldı. Bu program, gençlerin diplomasi ve uluslararası ilişkiler konusunda bilgi edinmelerini, seyahat ve turizm alanındaki çağdaş konulara yönelik küresel farkındalığı artırmalarını, sürdürülebilirlik, yeşil beceriler ve çalışan eksikliği gibi konular üzerinde etkili uluslararası iletişim becerilerini geliştirmelerini hedefliyor. Beş gün süren yoğun programda, Avrupa Parlamentosu’nun (MEP) simüle edildiği rol oyunları ve birçok tartışma gerçekleştirildi.

Slovenya’da Gerçekleşti

Slovenya’nın Maribor şehrinde Vocational College for Hospitality and Tourism Maribor (VSGT) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, AEHT Uluslararası Turizm Okulları Birliği’ne üye okullardan, 15 farklı ülkeden 50’den fazla temsilci katıldı. Etkinliğin saygın isimlerinden oluşan konuşmacı kadrosu, sektördeki önemli bilgileri ve deneyimleri katılımcılara sundu. VSGT Maribor’un Direktörü Dr. Tanja Angleitner Sagad, Avrupa Parlamentosu Üyesi Irena Joveva, Dünya Turizm Örgütü’nün Yurtiçi İlişkiler Başkanı Livija Kovač Konstantinovič ve II. Gymnasium Maribor’un Müdürü Dr. Marko Jagodič gibi tanınmış kişilikler, gençlerin yol göstericisi olarak önemli bir rol üstlendi.

banner37
“Gençler Turizm Sektörünün Geleceğini Şekillendiriyor”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, öğrencilerinin AEHT Gençlik Parlamentosu’na aktif katılımını değerlendirdi. Prof. Dr. Kılıç, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından Atahan Tahsiner ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programından Özkan Uygur’un DAÜ’yü temsil etmek üzere AEHT Gençlik Parlamentosu’na katıldığını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, bu programın gençlerin diplomasi ve uluslararası ilişkiler konusunda bilgi edinmelerini, uluslararası iletişim becerilerini geliştirmelerini ve turizm alanındaki çağdaş konulara yönelik küresel farkındalığı artırmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin bu uluslararası etkinlikte aktif rol oynamalarının turizm sektörünün geleceğini şekillendirmede ve uluslararası iş birliğinin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, öğrencilerin üniversiteyi gururlandırdığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1