banner2
banner34

DAÜ’den AB Projesi Çerçevesinde İstihdam Ve Staj Olanaği

DAÜ’den Mezunlarina AB Projesi Çerçevesinde İstihdam Ve Staj Olanaği

DAÜ’den AB Projesi Çerçevesinde İstihdam Ve Staj Olanaği
banner45
banner47

 

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk ekonomisinde yeterli vasıflı iş gücünün sağlanması için mesleki eğitim, öğretim ve yaşam boyu öğrenme sistemlerinin kalitesini ve etkinliğini artırmak için yürütülen üç yıllık bir kapasite geliştirme projesi sonuçlarını verdi.

 

2015 yılında başlayan VETLAM (Vocational Education, Training and Labour Market) projesi, diğer proje bileşenlerinin önceki başarılı uygulamalarına dayanarak, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile yakın iş birliği içinde bir Pilot Staj Programı (PIP) geliştirdi. VETLAM projesi kapsamında DAÜ'nün Mühendislik ve Turizm Fakülteleri mezunları iyi seçilmiş şirketler ve konaklama işletmelerinde eğitimlerini tamamlayarak düzenlenen sertifika töreni ile belgelerini aldılar.  

 

banner37
Sertifika Töreni DAÜ Turizm Fakültesi’nde Gerçekleştirildi

DAÜ Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen söz konusu sertifika töreninde projeye katılan Mühendislik Fakültesi mezunları için konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, projenin ülke ekonomisine katkı sağlama yönündeki önemine dikkat çekerek, projeye destek olan firma yetkililerine teşekkürlerini iletti.

 

Prof. Dr. Hocanın’ın ardından konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, VETLAM  projesi hakkında detaylı bilgiler vererek projenin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, Kıbrıs ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm sektöründe projeye destek veren konaklama işletmelerine ve proje koordinatörleri olan Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünveren ile Turizm Fakültesi Staj Koordinatörü Uzm. Koral Karamanoğlu’na katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Tören, eğitimi tamamlayan mezunlar ve katkı sağlayan öğretim üyeleri ile uzmanlara verilen sertifikaların ardından katkı sağlayan işletmelere (GÜRDAĞ Trading & Industry Ltd., Shipyard Famagusta Ltd., YONPAŞ Forest Products Industry & Trade Ltd., Limak Deluxe Hotel-Bafra, Salamis Bay Conti Resort Hotel-Gazimağusa ve Elexus Hotel-Girne) sertifikaların verilmesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1