banner2
banner34

DAÜ’nün parlayan yıldızlarından biri; psikoloji bölümü

DAÜ’nün parlayan yıldızlarından biri; psikoloji bölümü
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatih Bayraktar, bölümün başarılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “DAÜ Psikoloji Bölümü, kurulduğu 2007 yılından günümüze kadar geçen 15 yıl içinde birçok ilki ve başarıyı gerçekleştirmiş bir bölüm. Beş kişilik küçük bir kadroyla öğrenci kabulüne başlayan bölüm; bugün tümü doktoralı 13 tam zamanlı öğretim üyesi, ikisi doktoralı altı yarı zamanlı öğretim görevlisi ve beş araştırma görevlisiyle yoluna emin adımlarla devam etmekte. Kadrosunda Psikoloji’nin gelişim, sosyal, bilişsel, klinik, adli, trafik, sağlık gibi farklı alt dallarından uzmanları barındıran Psikoloji Bölümü Kuzey Kıbrıs’taki ve Türkiye’deki üniversiteler içinde güçlü ve geniş kadrosuyla dikkat çekmekte.

2007 yılında İngilizce Psikoloji lisans programıyla eğitim öğretime başlayan bölüm şu anda Türkçe ve İngilizce lisans programlarının yanında Gelişim, Sosyal ve Bilişsel Psikoloji odaklı Genel Psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarına da sahip. Tüm programları YÖK onaylı olan bölüm her yıl lisans ve lisansüstü düzeyinde evrensel standartlara sahip mezunlar vermekte. Sayısı 1500’e yaklaşan bölüm mezunlarının çoğu mezuniyeti takip eden bir yıl içinde ya nitelikli işlere girmekte ya da yüksek lisans/doktora programlarına kabul almakta.

banner37
DAÜ Psikoloji Bölümü altyapı olarak da giderek güçlenen yapısıyla dikkat çekmekte. Kuzey Kıbrıs’ın ilk gelişim gözlem laboratuvarına sahip olan bölüm, EEG sisteminin yer aldığı ikinci bir laboratuvara ve yalnızca kendisine ait olan bir bilgisayar laboratuvarına sahip. DAÜ Psikoloji Bölümü bu güçlü yönleri sayesinde uluslararası tanınırlığı olan Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilen Türkiye’deki 12 bölümden biri, Kuzey Kıbrıs’ta ise tek bölüm olma unvanını sürdürmekte.

Psikoloji bilimini en geniş anlamda ve doğru tanıtmak misyonu ile hareket eden DAÜ Psikoloji Bölümü, bu yıl 15’incisi düzenlenen ve kendi kategorisinde en uzun soluklu tek organizasyon olma özelliğini koruyan DAÜ Psikoloji Günleri’ne de DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü ile birlikte ev sahipliği yapmakta.

Sürekli gelişim vizyonuna sahip bölümün önümüzdeki aylarda hayata geçmesi beklenen Psikoloji Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, yan dal programları gibi planları bulunuyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1