banner2
banner34

I.Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik kongresi DAÜ’de başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi bugün başladı.

I.Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik kongresi DAÜ’de başladı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi bugün başladı.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, kongre saat 09:30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

-Yıldız

Açılışta konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Emine Yıldız, DAÜ’nün kurumsal yapısı ve KKTC’nin en donanımlı üniversitesi olması nedeniyle gururlandığını belirtti. Türkiye’den birçok meslektaşının da desteğini de aldıklarını söyleyen Yıldız, kongrenin verimli geçmesini temenni etti.

-Gezer

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Ceren Gezer de konuşmasına Beslenme ve Diyetetik Bölümü hakkında bilgiler aktardı, bölümün SABAK Akreditasyonuna sahip olduğunu kaydetti.

banner37
-Malkoç

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ise fakülte hakkında bilgiler verdi. Sağlık alanının sürekli gelişme istediğini kaydeden Malkoç, bu doğrultudaki çalışmalarının her zaman sürdüğünü ifade etti.

-Karatepe

DAÜ Rektörlüğü adına konuşma yapan Prof. Dr. Osman M. Karatepe ise DAÜ’nün ulusal ve uluslararası birçok kongreye ev sahipliği yaparak yükseköğretiminin gelişmesinde başrol oynadığını vurguladı. Topluma hizmet konusunda DAÜ’nün büyük sorumluluklar üslendiğini belirten Karatepe, DAÜ’nün kalitesinin uluslararası sıralama kuruluşları tarafından da tescillendiğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından yurtdışında olduğu için etkinliğe katılamayan DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk’in gönderdiği mesaj okundu.

Konuşmaların ardından “Bariatrik Cerrahi ve Multidisipliner Yaklaşımlar” konulu ilk oturum gerçekleştirildi. Kongrenin ilk gününde “Beslenme Modelleri ve Mikrobiyota”, “Diyet ve Beslenme: Farklı Yaklaşımlar” ile “Polifenoller ve Beslenme” konularında oturumlar yapıldı.

Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili güncel konuların, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla düzenlenen I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi 9 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Kongre süresince “Obezite Mercek Altında”, “Çocukluk Çağı Obezitesi”, “Beslenme ve İnflamasyon”, “Bağırsak Mikrobiyotası, Beslenme ve Kanser” konularında oturumlar ile “Beslenme ve Diyetetik Eğitimi: Öğrenci, Mezun, Meslek Örgütü ve Akademik Başarı” konulu mezun ve öğrenci buluşması yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1