banner2
banner34

LAÜ’de Kıbrıs ve Uluslararası Kültür Gecesi düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Merkezi tarafından 2019-2020 Akademik Yılı’nda üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen oryantasyon günleri çerçevesinde “Kıbrıs ve Uluslararası Kültür Gecesi”öğrencilerinyoğun katılımıylagerçekleştirildi.

LAÜ’de Kıbrıs ve Uluslararası Kültür Gecesi düzenlendi
banner45

  Gece, kültürel çeşitliliği yakından tanıma fırsatı sundu

Oryantasyon programı kapsamındadüzenlenen gecede, LAÜ’ye yeni kayıt yaptıran ve farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve aileleri biraraya gelerek kültürel çeşitliliği yakından tanıma fırsatı buldular. Düzenlenen etkinlikte, Lefke Belediyesi Halk Dansları Ekibi,tarafından Kıbrıs Halk Oyunları gösterisi ile Türkiye,Pakistan, Zibbabwe, Fil Dişi Adaları ve Tunuslu öğrencilerin defile ve dans gösterileriyer aldı. Kıbrıs’a özgü kültürel değerlerimizden kültürel müzikler ve folklor gösterisi gecedebüyük beğeni toplarken öğrenciler müzik ve kültürel oyunlara eşlik ederek keyfli vakit geçirme imkanı da buldular.

Kıbrıs mutfağına ait yiyecekler beğenildi

   Gece boyunca doyasıya eğlenen öğrenciler, kültürel çeşitliliğin tadını çıkarırken, etkinlik programı kapsamında, geceye özel hazırlanan Kıbrıs mutfağına ait yiyecekler öğrenciler ve aileleri tarafından beğeni ile tadıldı. Program kapsamında açılan ve çeşitli ülkeleri tanıtan fotoğraf sergisi aileler ve öğrenciler tarafından ziyaret edilirken,  farklı kültürlerin ve Kıbrısrüzgarının estiği gecede öğrencilerin sosyalleşmesi ve farklı kültürleri tanımasına önemli bir fırsat sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1