banner2
banner34

LAÜ’de Mezuniyet Coşkusu

LAÜ’nün 26’ncı dönem mezunları diplomalarını aldı

LAÜ’de Mezuniyet Coşkusu
banner45
banner46

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı mezunları 27Haziran 2019 tarihinde düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldı. Tören, Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda saat 19:00’da mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı.

LAÜ mezuniyet gecesi yoğun protokol katılımı ile gerçekleşti

Törene,KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri,Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli,bölge milletvekilleri ile diğer onur konukları katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardanbin 528 mezun verdi.Büyük Önder Atatürk, şehitler, merhum akademisyenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.

Akıncı: Bugün yıllar süren emeğin, alın terinin taçlandırıldığı bir gün

Mezun olan öğrencilere seslenen KKTCCumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bugün bu mezuniyette yaşamın yeni bir sayfasını çeviriyorsunuz, yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Bu yeni dönemin yeni sorumlulukları olacaktır. Kuşkusuz, bugün yıllar süren emeğin, alın terinin taçlandırıldığı bir gün” dedi. Üniversite yaşamının bir diplomadan daha öte anlam ifade ettiğini söyleyen Akıncı, mezun olan öğrencilerin elde ettikleri kazanım ve birikimlerle yeni adım atmakta oldukları hayatlarının bir sonraki aşamasında güçlüklerle tek başlarına mücadele edeceklerini ifade etti.“LAÜ’de çağdaş fikirli,araştırmacı, Atatürk ilkelerine sahip, çağdaş medeniyeti hedef edinmiş, sorgulayan, araştıran açık fikirli gençler olarak yetiştiğinize inanıyorum” diyen Akıncı, bu açık fikirlerle, çağdaş yaklaşımlarla, araştıran, sorgulayan kimlikle öğrencilerin hayatta karşılaştıkları güçlüklerle daha kolay baş edeceklerine inandığını ifade etti. Akıncı,“Yeni dönemde hepinize başarılar dilerken,başta rektör olmak üzere sizlere emek veren öğretim görevlilerini, sizleri bugünlere getiren velilerinizi canı gönülden kutlarım” dedi.

Tatar: Diploma almak herşeyin bittiği an değil başladığı andır

Başbakan Ersin Tatar ise, “Lefke Avrupa Üniversitesi ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Lefke ilçesinde ilim ve bilim yuvası olarak yoluna devam etmektedir. Bu akşam, güzel mezuniyet töreninde mezun olan öğrencileri yürekten kutlamak istiyorum, sizlere başarılar diliyorum” dedi.Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tatar, “Kendinizi daha da eğiteceksiniz, insanlık için çok çalışıp üreteceksiniz, önemli olan burada öğrendikleriniz ile güzel şeylere imza atabilmektir.Sizler geleceğin teminatısınız,sizler halkınıza, memleketinize büyük hizmetler vererek geleceğe emin adımlarla bu akşam yürümeye başlıyorsunuz. Önemli olan bu heyecanı yaşayabilmek bunu yüreğinizde taşımak ve ona göre memleketinize ve insanlığa hizmet etmektir” dedi. Tatar, “Ben de uzun yıllar önce mezun oldum ve hiç durmadım, hep çalıştım. Diploma almak herşeyin bittiği an değil başladığı andır. Sizlere başarılar diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başçeri: LAÜ’de edindiğiniz bilgi birikimi ve deneyimle meslek hayatınızda başarılı olacağınıza yürekten inanmaktayım

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri konuşmasında, “Sizler meslek hayatınızda Lefke Avrupa Üniversitesi’nde edindiğiniz bilgi birikimi ve deneyimle başarılı olacaksınız, buna yürekten inanmaktayım” dedi. Mezun öğrencilere seslenen Başçeri, “Gençler, bugün mezun oluyorsunuz. Umarım LAÜ’den, Lefke’den ve KKTC’den güzel anılarla ayrılıyorsunuzdur. Yeni adım atacağınız iş hayatınızda mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum. Başta kuracağınız aile birlikteliğiniz olmak üzere etrafınızdaki güzellikleride hiçbir zaman kaçırmamanızı diliyorum. Yaşamınıza devam edeceğiniz yerlerdeKKTC’nin gönüllü temsilcileri olacağınızdan eminim” dedi.

Çavuşoğlu: Dış ülkelerden gelen çok sayıda öğrencimiz uluslararası standartlarda eğitim alıyorlar

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, “Bizler buraya sizlerin bu sevinçli akşamına, mutlu gecenize, eşlik etmeye ve şahitlik etmeye geldik. Öncelikle kendi ülkelerinizden ülkemize hoşgeldiniz. Sizler bu toprakların hoşgörüsüyle, kültürünüzü burada yaşadınız ve bizlere tanıttınız. Bunları yaşarken ve tanıtırken, bizim hoşgörümüze, kültürümüze denk geldiniz ve ne mutlu bize ki şimdi bizim kültürümüzü, onlarca ülkeye milyonlarca insanlara götürüyorsunuz. Ve bizleri dünyayla buluşturuyorsunuz” dedi. “Dış ülkelerden öğrencilerimiz buraya gelerek, uluslararası standartlarda eğitimlerini alarak kendi ülkelerinde mühendis, öğretmen ve devlet adamı olmaktadır” diyen Çavuşoğlu,öğrencilerden başarılı geri dönüşler geldiğindeöğrencilerle gurur duyduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, “Bizlere bu gururu yaşatan sizlere ve sizleri yetiştiren hocalarınıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Uyumsal:LAÜ, Lefke’nin bugünlere gelmesinde şüphesiz çok önemli bir mihenk taşıdır

Mütevelli Heyeti adına konuşma gerçekleştiren Mütevelli Üyesi Feral Uyumsal Burhan,“Lefke Avrupa Üniversitesi, Lefke’nin bugünlere gelmesinde şüphesiz çok önemli bir mihenk taşıdır, aynı şekilde Lefke’nin doğası ve insanı üniversitemizin bugün sahip olduğu karakterinde önemli bir faktördür” dedi. Uyumsal,“Üniversitelerin tek görevi bilim insanı yetiştirmek ve öğrencilerimizi meslek sahibi yapmak değildir. Ayrıca üniversitelerin görevi öğrencilere medeni dünya görüşünü kazandırabilmek, çok kültürlülük içerisinde farklı öğeler ile birlikte ahenk içerisinde varolmayı göstermek, öğretim gördükleri alanlar dışında dabütün sanat ve sportif faaliyetler ile hayatlarına zenginlik katmaktır” dedi.Bugün dünyanın farklı ülkelerinden eğitim almak için LAÜ’yü tercih eden öğrencilerin Lefke halkı tarafından sevilerek ağırlandığını ve ağırlanmaya da devam edileceğini dile getiren Uyumsal,“LAÜ’de kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra akademik yıl boyunca yapılan bilimsel yayınlar, çalışmalar, konferanslar, projeleri de memnuniyetle takip ediyoruz,her geçen gün artan bu bilimsel üretim bizleri oldukça memnun etmektedir. Ürettikçe varolabileceğimizi hayata hazırlanan öğrencilere aşılayabildiğimizi ümit ediyorum” dedi.

Yükselen:LAÜ yüksek öğretim alanında uluslararası ölçekte gurur duyulacak örnek bir kurum olmaya devam edecek

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen törende yaptığı konuşmada,Akreditasyon çalışmalarında büyük başarılar elde eden ve sayıları her geçen yıl artan akreditasyonlarıylaLAÜ’nün uluslararası alanda prestij sahibi ve KKTC’nin en köklü üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşadığını belirterek, nitelikli eğitimle ülkeye katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Yükselen, 2018-2019 Akademik Yılı’nda 23 farklı ülkeden 1528 mezun vermenin gururunu yaşadıklarına dikkat çekerek, Dünya üniversiteler sıralaması konusunda uluslararası bir üne sahip İngiltere merkezli QS kuruluşu tarafından değerlendirilen LAÜ’nün KKTC üniversiteleri arasında en fazla parametreden tam puan alma başarısı gösterdiğini vurguladı.

Yükselen, “Belirtmek isterim ki,  üniversitemiz eğitimde kalite çıtasını her geçen yıl daha da yukarıya çekebilmek adına azimle çalışmalarını sürdürecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüksek öğretim alanında uluslararası ölçekte gurur duyulacak örnek bir kurumu olmaya devam edecek ve  en önemlisi büyük bir tutku ile sürdürmekte olduğu eğitimde kalite yolculuğundan hiçbir ödün vermeyecektir” dedi.

Yükselen, “Bu noktada bu anlamlı günde eğitimde sürdürülebilir kalite yolculuğundan bahsedebilme şansına sahipsem çok özel bir parantez açarak TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne ve KKTC devletine LAÜ’ye verdikleri desteklerden vegösterdikleri ihtimamdan dolayı LAÜ öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları adına bir kez daha şükranlarımı sunarım” dedi. 

  Bu özel günüonurlandıran ve bu büyük mutluluğa ortak olan konuklara en içten teşekkürlerini sunan Yükselen mezunlara da seslenerek, “Yeni hayatınızda hata yapmaktan ve risk almaktan korkmayın, mesleki hayallerinizin peşinden tutkuyla koşun, dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin oradaki şartlara uyum sağlayabilecek ve başarılı olabilecek yetenek birikim ve bilgiye sahip olduğunuzu unutmayın, asla çok çalışmaktan ve araştırmaktan vazgeçmeyin. Bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan dünyanın her yerinde çalışabilecek birikime sahip çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin onuru ve gururu içerisinde sizleri uğurlamaktayız” dedi.

Mezunlar adına konuşma yapan Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencisiFatma Suve Mühendislik Fakültesi öğrencisiJethro Anywar kaliteli eğitim almış çağdaş nesiller yetiştirmeyi kendine misyon edinen Lefke Avrupa Üniversitesi’nden bugün mezun olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek, LAÜ ailesine teşekkür ettiler.

   Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi. Tören,   öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı ve havai fişek gösterisinin ardından mezuniyet kokteyli ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1