banner2
banner34

Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun Avrupa Mimarlık Eğitim Birliği Dekanları Konseyi’nde DAÜ’yü temsil Eetti

Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun Avrupa Mimarlık Eğitim Birliği Dekanları Konseyi’nde DAÜ’yü temsil Eetti
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, Brüksel’de yer alan ULB Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşen Avrupa Mimarlık Eğitim Birliği (EAAE) Dekanları Konseyi’nde DAÜ’yü temsil etti.

banner37
Konseyde mimarlık eğitimi ile ilgili güncel konular ele alındı. Bunlar arasında son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler, ekonomik dengesizlikler, çevresel krizlerin artışı ve bilgi değiş tokuşunun hızına ilişkin konular ön planda yer aldı. Ayrıca toplantıda, dijital üretim platformları ve tasarım eğitiminin dijital ortamda gerçekleştirilmesinin farklı eğitim yaklaşımları bağlamında yansımaları, olumlu ve olumsuz sonuçları ile birlikte irdelendi.

Güncel gelişmeler ve mimarlık eğitimine olası etkileri yanında farklı kurumları temsilen toplantıya katılan Dekanlar, kendi fakülteleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim modellerini, aktiviteleri ve projeleri sundular. Ayrıca ileriki süreçlerde mimarlık eğitimine yönelik iletişim, karşılaştırma ve ortak karar alma platformunun EAAE şemsiyesi altında çalıştırabilmesi yönünde görüş geliştirildi. Mimarlık eğitiminde yaratıcı düşünceyi tetikleyen bir alan olarak enformel eğitim yaklaşımlarının rolü kapsamında müfredat dışı bir etkinlik olan DAÜ Mimarlık Fakültesi Tasarım Haftası aktarıldı. Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası seçkin birçok üniversitenin özgün deneyimleri arasında paylaşıldı. Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun bölgemizde tasarım eğitimi alanında öncü olan DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin gerçekleştirdiği temsiliyet ve toplantıdan elde edilen önemli katkıların eğitimin geleceğine olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1