Sol Hareket Eğitim Komitesi, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka-Vasilya Merkez İlkokulu'nda sınıfların tavanlarının çökmesine ilişkin yayımladığı demeçte, "Soruyoruz: Tam gün eğitime geçerken “yarım gün eğitimle insan yetiştirilmez” diyen Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, öğrencilerimizin tepelerine çökme riski taşıyan binalarla ilgili ne yapmayı planlıyor?" ifadelerini kullanıldı.

Demeçte, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na "Tam gün eğitime geçerken “yarım gün eğitimle insan yetiştirilmez” diyen Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, öğrencilerimizin tepelerine çökme riski taşıyan binalarla ilgili ne yapmayı planlıyor?" sorusu yöneltildi.

Eğitim Komitesi'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Dün, Karşıyaka Merkez İlkokulu'nda sınıfların tavanının çökmesi üzerine yeniden tartışmaya başladığımız güvenli eğitim ortamı konusunda hükümet yine eksik kalmıştır.

Teşbihte hata olmaz: Ortaçağ'ın kölelik sisteminde, efendiler kölelerin barınma, güvenlik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüydü. Yaşanan bu olay, bugün Kıbrıs'ın kuzeyinde öğrencilere ücretsiz, eşit ve güvenli bir eğitim ortamı sağlamayan iktidarın çocuklarımıza “kölelik koşullarını” dahi reva görmediğini ispat etmektedir.

“CUMHURBAŞKANI TATAR GÜÇLENDİRMEYE GEREK DUYULMAYAN OKULDA BİR CAN KAYBI YAŞANSAYDI, SORUMLULUK ÜSTLENECEK MİYDİ?”

Soruyoruz: Gezilere harcadığı milyonlarca liralık bütçelerle cihana nam salmış atanmış Cumhurbaşkanı Tatar güçlendirmeye gerek duyulmayan okulda bir can kaybı yaşansaydı, sorumluluk üstlenecek miydi?

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇAVUŞOĞLU, ÖĞRENCİLERİMİZİN TEPELERİNE ÇÖKME RİSKİ TAŞIYAN BİNALARLA İLGİLİ NE YAPMAYI PLANLIYOR?"

Soruyoruz: Tam gün eğitime geçerken “yarım gün eğitimle insan yetiştirilmez” diyen Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, öğrencilerimizin tepelerine çökme riski taşıyan binalarla ilgili ne yapmayı planlıyor?

DAÜ doktora ve yüksek lisans mezunları diplomalarını aldı DAÜ doktora ve yüksek lisans mezunları diplomalarını aldı

Aslında biliyoruz: Sorunu görmediklerini ve görmek istemediklerini… Tam gün eğitim derken çocuklara öğle yemeği veremeyen, dışardan öğretmen ithal ederken “öğretmen eksiğimiz yoktur” diyenlerin kimler olduğunu….

Ve tabi görüyoruz: Kıbrıs’ın kuzeyini diploma satan dükkanlar ile okulu görmeden diploma alan müşterilerle dolduran bir eğitim politikasının iflas ettiğini... Çökenin aslında bir okul binasının tavanı değil, muktedirin ahlakı olduğunu…"

Editör: TE Bilisim