banner2
banner34

UKÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri “İnsan Hakları” temalı ortaklaşa seminer düzenledi

UKÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri “İnsan Hakları” temalı ortaklaşa seminer düzenledi
banner45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, Uluslararası Hukuk Bölümü öğrencileri ile Girne Amerikan üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 72’inci yılı kapsamında “İnsan Hakları” teması etrafında ortaklaşa bir öğrenci semineri gerçekleştirdi.

Covid-19 tedbirleri nedeniyle çevirim içi olarak düzenlenen seminerde UKÜ Hukuk Fakültesi’nden toplam 9 öğrenci sunum gerçekleştirdi. Seminerde Dr. Erdem Ertürk ve Öğretim Görevlisi Çiçek Göçkün Bayramoğlu ise moderatörlük görevini üstlendiler.

banner37
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tunç, insan hakları kavramının hem hukuk açısından hem de gündelik yaşamda büyük bir öneme sahip olduğunu kaydederek, seminere hazırlanan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Seminerde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Madde 14, Sığınma Hakkı, Ekonomik Adalet ve İnsan Hakları, Adil Yargılanma Hakkı ve İspat Yükünün Sanığa Yüklendiği Haller, Engelli Hakları, İnsan Hakları ve Afrika, Savaş Suçları ve Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddet, Sierra Leone’de Kadın Sünneti ve İnsan Hakları Bağlamında Eşcinsel Evlilikler konularında gerçekleştirildi.

Sunumların tamamlanması sonrasında yer alan soru-cevap kısmında ise her iki üniversiteden de yoğun bir katılımın gösterildiği gözlemlenirken, katılımcılar soru ve yorumları ile verimli bir akademik tartışma ortamının yaratılmasına katkı koydular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1