banner2
banner34

YKS'de ikinci oturum sona erdi

YKS'de ikinci oturum sona erdi
banner45

3 milyon 243 bin 425 aday ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Adaylar bugün de Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi'ndeki soruları cevapladı.

SINAV 180 DAKİKA SÜRDÜ

YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün saat 10.15'te başladı ve 180 dakika sürdü. AYT'de "Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru cevapladı.

AYT'nin "sosyal bilimler-2" testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.

AYT'ye 2 milyon 56 bin 512 aday katılacak. Sınav, 6 bin 17 binada, 111 bin 531 salonda uygulanacak ve sınavda 317 bin 765 kişi görev aldı. AYT'ye 7 bin 803 engelli aday girdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS-2022) ikinci oturumu olan, 2 milyon 56 bin 512 adayın ter döktüğü Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sona erdi.

"ANLAŞILMASI ZOR KELİMELER SIKLIKTAYDI"

Özgür Alp Bozkurt, “İyiydi, kötü yanları da vardı ama bu saatten sonra pek bir şey söylemek doğru gelmiyor kendi adıma. Tüm adaylara, başarılar dilemekten başka söyleyeceğim bir şey yok. Türkçe kısmında özellikle çok fazla eski Türkçe vardı. Anlaşılması zor kelimeler sıklıktaydı. Hukuk, işletme veya finans düşünüyorum” diyerek AYT’de Türkçe’nin zorluğuna değindi. Başka bir üniversite adayı Çağla Ünlüer ise “Matematik zor değildi, ortaydı bence. Biyoloji zordu ama kimya kolaydı. Onun dışında yaptım yani çok zor değildi. Geçen sene zorlamışlardı. Dün daha kolaydı. Geçen seneye kıyasla çok kolaydı bu sene” değerlendirmesini yaptı” ifadelerini kullandı.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN'DEN YKS AÇIKLAMASI!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla YKS adaylarına başarılar diledi. İşte o mesajı ve sınava dair dikkat edilmesi gereken detaylar...

Sevgili Gençler,

banner37
- Sonuca değil sınava odaklanın

- İçinizi ferah tutun ve kendinize güvenin

- Sınavınızın sonucu ne olursa olsun hepiniz ülkemiz için çok değerlisiniz

- Her birinizin başarılı olacağı alanı bulacağına inanıyorum.

- Hepinize başarılar diliyorum.

“ERKEN GELİNSİN”

Sınav saatinden 1,5 saat önce sınav merkezine gelen üniversite adaylarından Ömer Demir, sınavlara erken gelinmesi tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi:

“Ana bir hedefim yok sadece okumak istediğim birkaç bölüm var. Gastronomi olabilir, sözelden de girebilirim. Alabileceğim en yüksek puana bakıp kendime bölüm seçmeyi düşünüyorum. Dönem boyu baya çalıştım. Erken gelinsin. İnsanın heyecanı olabilir de heyecanlı insan bence uyanır. Neler yaşayacağını merak eder. Akşam uyuyamaz. Dünkü sınav iyiydi ama Türkçenin biraz çelişkili şıkları vardı. Türkçe sınavından çıkan iyi bir net yapmıştır.”

Üniversite sınavına girecek olan kızını sınav merkezine getiren velilerden Belgin Elveren Aydoğdu ise “Dünden beri mide spazmı geçiriyorum resmen. O kadar ağrılarım var ki stresten. Kızım bütün yıl boyunca çok çalıştı. Ona güveniyorum. İnşallah yapacak. Dünkü sınav gayet iyi geçmiş. Biraz Türkçeden zorlanmış galiba. Umarım iyi bir sonuç alır” dedi.

Hem öğrenciler hem de veliler için heyecana neden olan sınav 13.15'te sona erecek. 6 bin 17 binada, 111 bin 531 salonda uygulanan AYT'de 317 bin 765 kişi görev alıyor.

SONUÇLAR 20 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

Yükseköğretim Kurulunun aldığı karara göre bu yıl üniversiteye girişte TYT 150 ve AYT 180 baraj puanı uygulaması kaldırıldığından sınava girerek puanı hesaplanmaya hak kazanan tüm adaylar üniversite tercihinde bulunabilecek. Öte yandan, YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1