banner2
banner34

1 milyar Dolarlık müdahale

1 milyar Dolarlık müdahale
banner45
banner46

Bloomberg HT’nin haberine göre, Merkez Bankası doğrudan müdahale ile piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Öğlen yapılan ilk müdahale sırasında 500 milyon dolara yakın olan işlem büyüklüğü, öğleden sonra piyasanın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 200 milyon dolar olarak devam etti.

Merkez Bankası ayrıca Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda da yaklaşık 340 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi. Böylelikle, müdahale büyüklüğü yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı.

banner37
Merkez Bankası'ndan dün gelen müdahale sonrası dolar/TL kuru 12 liranın altına kadar çekilse de bu seviyelerde kalıcı olamadı. Dolar/TL bu sabah 13,51 TL'den değerlenirken, euro/TL ise 15,32 TL'den değerleniyor.

TCMB YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELİYOR

Öte yandan diğer bir gündem maddesi TCMB tarafından düzenli olarak yapılan yatırımcı toplantısı olacak. TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle video konferans yoluyla bir araya gelecek. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantının saat 11:00'da, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantının 16:00'da gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1