banner2
banner34

AB ambargo krizini çözdü, brent petrol uçtu

AB ambargo krizini çözdü, brent petrol uçtu
banner45

AB ülkeleri Rus petrolüne yönelik ambargo kararı sonucunda Macaristan engelini aşarak anlaşmaya vardı. Emtia analistleri kararın üç ay önce başlayan Ukrayna'nın işgalinden bu yana Moskova'ya yönelik şimdiye kadarki en sert yaptırım olduğunu ifade etti. Diplomatlar, anlaşmanın Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın SWIFT mesajlaşma sisteminden çıkarılması da dahil olmak üzere Rusya'ya yönelik altıncı AB yaptırım paketinin diğer unsurlarının yürürlüğe girmesinin önünü açacağını söyledi. Benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından brent petrol fiyatının yukarı yönlü hamleleri ''Akaryakıt zammı gelecek mi?'' sorusunu gündeme getirdi. 

BRENT PETROL NE KADAR? 

banner37
AB ülkeleri Rus petrolünü hedef alan ambargo konusunda anlaşmaya vardı. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, iki günlük zirvenin ilk gününde sosyal medya hesabından Rus petrol ambargosu konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. 
Michel “Bu, Rusya'dan yapılan petrol ithalatının 3’te 2’sinden fazlasını hemen kapsıyor ve savaş makinesi için büyük bir finansman kaynağını kesiyor. Savaşı sona erdirmesi için Rusya'ya maksimum baskı" mesajını paylaştı. 

Ambargo Rusya'dan yapılan tüm petrol ithalatının yüzde 90'ını kapsayacak. AB ülkelerine petrol ithalatı yasağı, sevkiyatlarla teslim edilen Rus ham petrolü için geçerli olacak. 4 Mayıs'ta açıklanan altıncı yaptırım paketi, petrol arzına ilişkin endişeler nedeniyle defalarca ertelenmişti. Peki brent petrol ne kadar? 

31 Mayıs Salı brent petrol 123 dolar seviyesinden işlem görüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1