banner2
banner34

Altın enflasyondan kaçış kapısı oldu

Altın enflasyondan kaçış kapısı oldu
banner45
banner47

Ons altın, küresel ekonomilerin toparlanma hızı ve buna bağlı olarak Fed’in varlık alım azaltımlarının beklenenden önce gerçekleşmesi ihtimaliyle baskı altında.

Birleşmiş Milletler yayınladıkları raporda, küresel ekonominin son 50 yıldaki en hızlı toparlanmayı yaşamasını beklediklerini belirtti. Dünyada enflasyon son 10 yılın en yakın seviyelerinde seyrediyor ve bu durumda varlık alımı azaltımlarının yakında başlayabileceğine dair beklentileri de güçlendiriyor.

Bu ihtimaller göz önünde bulundurulunca, ons altında yeni bir hareket yok ancak bu haftaki ABD enflasyonuyla 1800 doların üzerine doğru tepki vermeye başlamıştı. Şu sıralarda bu seviyenin altına doğru sınırlı da olsa bir düşüş var. Ons altın şu sıralar yüzde 0,4 değer kaybı ile 1785 dolardan işlem görüyor.

KÜRESEL YÜKSELİŞ GRAM ALTINA DESTEK VERDİ

Küresel altın fiyatlarındaki yükselişten destek bulan gram altın dolardaki yatay seyrin sürmesiyle perşembe günü 485 lira civarından satışa sunuluyor. Çeyrek altın 796 liradan satışa sunulurken, cumhuriyet altını ise 3 bin 275 liradan alıcı buluyor.

banner37
FRANSA’NIN EN ESKİ BANKASINDAN YENİ TAHMİN

Avrupa'nın ana finans şirketlerinden olan ve Fransa'nın en eski bankası olarak bilinen Societe Generale, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir tahminde bulunmuş ve 2022 yılı ortalama altın fiyatını 1750 dolar olarak açıklamıştı.

ALTIN VE NAKİT TAVSİYESİ

Efsanevi borsacı ve sunucu Jim Cramer de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, “Şu anda biraz nakit tutmak, biraz altın sahibi olmak daha iyi” demişti.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN SARI METALE ÖVGÜ

2008 yılında yaşanan krizi önceden tahmin eden ünlü ekonomist John Paulson ise altının enflasyon döneminde en güvenli liman olduğunu belirtti. Paulson, sarı metale övgüler yağdırdı. "Enflasyon yükseldiğinde, gidilecek en iyi yer altındır. Burada da altına bir yatırım dalgası olmaya başlar. Yatırım arttıkça, parabolik yükseliş de sertleşir" diyerek altının güvenli bir liman olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1