banner2
banner34

Altın fiyatları tepetaklak

Altın fiyatları tepetaklak
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" dedi.

Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.

Analistler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından bankalarda yüklü miktarda döviz satışı gerçekleştirildiğini, bunun döviz kurlarında sert düşüşü beraberinde getirdiğini belirterek, bugün detaylarının açıklanması beklenen yeni finansal ürünler ve teşviklerin kurun dengeye ulaşmasını destekleyeceğini söyledi.

banner37
GRAM ALTIN 700 LİRANIN ALTINI GÖRDÜ

Erdoğan’ın açıklamaları ile birlikte sert düşüşe geçen dolar kuru beraberinde altın fiyatlarını da aşağıya çekti. Dün 1060 lira seviyelerine kadar yükselen gram altın açıklamaların ardından sert düştü. Gram altın gün içerisinde 648 liraya kadar geriledi. Ancak yeniden yükselerek 767 lira seviyesine çıktı. Böylelikle gram altın zirveden yüzde 23,8 uzaklaşmış oldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1220 lira, Cumhuriyet altını da 4 bin 950 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1792 dolardan alıcı buluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklama ile döviz altında düşüşün devam edeceğinin sinyalini verirken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu fragman yarını izleyelim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye dair yorumlarıyla tanınan yatırım uzmanı Timothy Ash döviz kurunda yaşanan düşüş ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ash, “Bugün Türk FX'inde kesinlikle çılgın bir gün. Robin Brooks'un 9,50 gerçeğe uygun değerine ulaşması için henüz zaman var mı? 30 yıllık kariyerimde hiç böyle gün içi FX oynaklığı gördüğümü sanmayın” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1