banner2
banner34

Altın ve Dolar güne yükselişle başladı

Altın ve Dolar güne yükselişle başladı
banner45

Geçtiğimiz haftanın son gününde yeni varyant omicron nedeniyle küresel piyasalarda panik yaşanmıştı. Yaşanan panikle ABD 10 yıllık tahvilleri 16 baz puan düşüşler 1,47’ye, ABD dolar endeksi de 96 seviyesine gerilemişti.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron varyantı nedeniyle Güney Afrika’ya seyahatlerini askıya alan ülkelere yönelik yaptığı açıklamasında, ‘sınırları kapatmayın’ çağrısı yaparak ve Omicron virüsünün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir verinin olmadığını belirtti.

Bu gelişmelerle yeni varyant öncesi piyasalar yüksek enflasyon ve istihdamdaki toparlanma nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) varlık azaltım tutarını artırmasını beklerken yurt içinde dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Dolar/TL bu sabah yüzde 3,07 değer kazanarak 12,81 seviyesine yükseldi. Euro ise yüzde 2,51 değer artışı ile 14,46 TL oldu.

ALTINDA OMICRON ENDİŞESİ BİTİYOR

banner37
Altın yatırımcısı ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmalarla birlikte cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Ayrıca 15 Aralık’ta gerçekleşecek olan bir sonraki Fed toplantısının piyasa faizleri ve değerli metaller açısından oldukça önemli olduğunu ifade ediliyor.

Ons altın, geçen haftaya 1850 doların altında başladıktan sonra 1800 doların altına gerilemiş ancak Omicron’un piyasalarda oluşturduğu endişelerle 1.815 dolara kadar tırmanmıştı. Ons altın yeni haftanın ilk gününde 1793 seviyelerinde bulunuyor.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Öte yandan vatandaşın yakından takip ettiği gram altında yaşanan hareketlilik haftanın ilk gününde de devam ediyor. Geçen hafta 780 TL sınırına yükselen gram altın pazartesi günü yüzde 3,7 değer artışı ile 740 lira seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın 1207 liradan alıcı ile buluşurken, cumhuriyet altını da 4 bin 754 liradan satışa sunuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1