banner2
banner34

Altın yeni rekor kırdı 606 TL

Altın yeni rekor kırdı 606 TL
banner45
banner46

ABD enflasyon verisi sonrası yükselişe geçen altın halen son ayların en yükseğinde işlem görmeye devam ediyor. Kıymetli metal haftanın ikinci gününde ons başına 1870 doları görerek son 5 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Spot altın fiyatı bu sabah 1866 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler haftalık kapanışların 1810 dolar üzerinde kalmaya devam etmesinin altının cazibesini koruyabileceği görüşünde. Sarı metal için yukarı hareketin 1876-1883 dolar aralığına kadar devam etme potansiyeli olduğunu belirten analistler, bugün için ilk destek olarak 1862 dolar seviyesini gösteriyorlar. Buranın altında ise güçlü destek 1828 dolar seviyesinde.

1900 DOLARA DOĞRU ADIM ADIM

Analist Joel Frank’a göre ons altın 1870 dolardan direncini kırması halinde bir sonraki hareketin 1900 dolara doğru olacak olacağını ifade ediyor.

Gelecek hafta altın için önemli gelişmeler olacak. ABD Başkanı Joe Biden’ın bir sonraki Fed Başkanı olarak kimi aday göstereceğine ilişkin karar açıklanabilir. Ayrıca çok sayıda Fed politika yapıcısı halka açık konuşacak. Piyasalar, geçen haftaki yukarı yönlü TÜFE sürprizinin ardından enflasyonun tonundaki herhangi bir değişikliğe uyum sağlayacak. Analistler, FOMC üyelerinden gelen şahin açıklamaların altın için zorluk teşkil edebileceği görüşünde.

banner37
GRAM ALTIN FİYATINDA YENİ REKOR

18 Kasım’daki Merkez Bankası’nın toplantısına odaklanan dolar/TL kuru bugün 10,10 seviyesine gelerek rekor kırdı.Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile birlikte altın fiyatlarında yaşanan büyük artış vatandaşların tercihlerini de değiştirdi. Kasım ayı başında Kapalıçarşı’da 545,44 liradan işlem gören gram altın bugün rekor tazeleyerek 606 liraya yükseldi.

Uzmanlar ons ve dolar kurundaki yükselişin devam etmesinin beklendiğini ve bunun da gram altın için yeni rekor seviyelere işaret olduğunun altını çiziyor.

YIL SONU 650 LİRA OLABİLİR

Gram altın fiyatlarında 600 doların görülebileceğinin altını çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, sene sonu beklentisini ise 650 lira olarak açıkladı.

Alıcıların da satıcıların da temkinli olduğunu kaydeden Yıldırımtürk, “Vatandaş altınını ihtiyacı kadar satıyor. Fiyat çok yükseldiği için elindeki altını satan olmadığı gibi, fiyat çok yükseldiği için ‘biraz düşer belki’ deyip bekleyen de var. Düğün mevsimi artık zayıfladı. O bakımdan takı talebi çok yok. Şu an altınlar yastık altında. Şu dönemde tasarruf etmek çok zor. Ancak altın hala güvenli liman ve ucuz” şeklinde konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1