banner2
banner34

Altın yönünü şaşırdı

Altın yönünü şaşırdı
banner45
banner46

Altın fiyatları belirsizlik yaşıyor. Son sekiz ayın zirvelerine çıkan sarı metal, dün dolarda yaşanan yumuşayama paralel olarak güne yatay başladı. Bugün ise riskin görünümünün azalması ile beraber kısa süreli bir yükseliş yaşadı. 

ALTINDA SON DURUM NEDİR?

Amerika Para Komitesi tutanaklarının yayınlamasından hemen önce yurtiçinde altın tedirginliği başladı. Altın fiyatları Fed’den gelen karışıklık mesajlarla hafta başından bu yana gerilemeye girdi. Çarşamba günü 1040 TL’ye kadar düştü. Ons altında da geri çekilmeler gözlendi. Ons 23 Kasım günü 1.737 dolardan fiyatlandı. Çeyrek altın 1.710 lira, Cumhuriyet altını da 6.950 satılıyor.

PARA POLİTİKALARINDAKİ BELİRSİZLİK ALTINI ETKİLİYOR

banner37
Analistler, artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini bildirerek resesyon endişeleri ve yüksek enflasyon ikileminin para politikalarına yönelik belirsizliklere neden olduğunu aktardılar. Analistler, bu kapsamda bugün yayımlanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında yüzde 75 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 25 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor. Fed'in şubat toplantısında 50 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler ise yüzde 50'nin üzerinde seyrediyor.

Analistler, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat ve hizmet sektör verilerinin yanı sıra Fed'in toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.725 doların destek, 1.775 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

HAYALET ŞEHİR PEKİN

Kitco isimli internet sitesinde yer alan habere göre, ABD Hazine tahvil getirileri bugün düştü ve bu da güvenli liman metallere olan ilgiyi sınırlıyor. Çin'de Covid vakaları artarken risk iştahı bu bastırılmış durumda. Şu sıralar Çin'in en büyük şehri Pekin "hayalet şehir" olarak adlandırılıyor. Bazı analistler, Çin ekonomisinin yüzde 20'sinin Covid önlemlerinden olumsuz etkilendiğini söylüyor. Öte yandan Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, yetkililerin tamamen enflasyonu düşürmeye odaklandıklarını ifade etmesi faiz artışlarının devam edebileceği şeklinde yoruldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1