banner2
banner34

Altında bekleyen kazandı

Altında bekleyen kazandı
banner45
banner46

Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi beklentilerin üzerinde bir artış kaydederken, ons altın açısından ciddi bir hareketliliğe neden olmadı. Altın yatırımcısı bugün ise ABD’den gelecek çalışma raporunu sabırsızlıkla bekliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını belirleme konusunda enflasyonla birlikte en fazla dikkate aldığı veriler arasında, ABD'nin istihdam raporunda yer alan tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar bulunuyor. Bu kapsamda bugün açıklanacak eylül ayı istihdam raporu verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Fed’in varlık alımlarını azaltacağına yönelik mesajlar aranacağı veriler öncesinde altın fiyatları sınırlı yükseliş gösterdi.

Dolar endeksinin 94 puan üzerindeki seyri ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki görünüm de altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı, yüzde 0,1 artışla 1,757 dolardan işlem görüyor.

Ons altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 8'in üzerinde kaybettirdi.

banner37
“POZİSYON ALMADAN GÜÇLÜ VE ARDIŞIK BİR ALIMI TAKİP EDİN”

Yatırımcılar, Fed’in 2021 sonunda tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağına ve ayrıca 2022’de faiz artırımı olasılığına karşı fiyatlandırmaya başlayacağını ifade ederken, Fed’in taperinge erken başlayacağı yönündeki beklentiler, getiri sağlamayan sarı metal için ters bir rüzgar gibi hareket ediyor.

Analist Rekha Chauhan’a göre, hisse senedi piyasalarında genel olarak olumlu bir ruh halinin gösterdiği gibi anlık risk, güvenli liman olarak algılanan altının yukarı yönünü sınırlamaya destek oluyor. Analist, daha fazla kazanmak amacıyla pozisyon almadan önce, güçlü ve ardışık bir alımı takip etmek için beklemenin daha ihtiyatlı olacağını belirtiyor.

GRAM ALTINDAN 109 LİRALIK KAZANÇ

Gram altın fiyatları yıla 454 liradan başlamasının ardından Şubatta 394 lirayı görmüştü. Dolar/TL ile yön bulan gram altın 8 ayda yatırımcısına 109 lira kazandırdı. Küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’de gelen rekor ile yönünü 500 liranın üzerine kıran gram altın ise bu sabah 503 liradan işlem görüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1