banner2
banner34

Altında dengeler şaştı

Altında dengeler şaştı
banner45

Fed’in faiz artışlarına devam edeceğine yönelik olarak yaptığı açıklamalar piyasaların karışık seyretmesine neden oldu. Haziran ayından bu yana en büyük değer kaybını yaşayan dolar endeksi yüzde 7 değer kazanarak yeniden yükselişe geçti. Buna paralel olarak altında düşüşler yaşansa da toparlanmaya devam ediyor. 

GRAM ALTIN SON DURUM NEDİR?

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.060 lira seviyesinden fiyatlandı. Dün altının ons fiyatına paralel yüzde 1,65 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.059 liradan tamamladı.

banner37
Altının gram fiyatı, yeni güne sınırlı da olsa yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 1.060 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.740 lira, Cumhuriyet altını da 7.055 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı dünkü yüzde 1,7'lik düşüşün ardından şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 1.770 dolardan işlem görüyor.

FAİZ ARTIŞLARINA DEVAM EDECEK

Analistler, ABD'de dün açıklanan veriler sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine yönelik endişelerin arttığını ifade ederek altının ons fiyatını baskıladığını ifade ettiler.

ABD'de ISM imalat dışı Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) 56,5'e yükseldi. Bununla ve fabrika siparişleri de yüzde 1 artarak beklentileri geride bırakması sonrası Fed'in gelecek hafta 50 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler yüzde 80 seviyesinde seyrederken, şubatta 50 baz puan faiz artışına gidileceğine yönelik tahminler arttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1