banner2
banner34

"Altında teknoloji hisselerinden daha büyük bir balon var"

"Altında teknoloji hisselerinden daha büyük bir balon var"
banner45

Carillon Tower Advisers Inc. portföy uzmanı Matt Orton, altına yönelik ilginin teknoloji hisselerinden daha büyük bir balona neden olduğunu söyledi

Carillon Tower Advisers Inc. portföy uzmanı Matt Orton, altının bu yılki hızlı yükselişiyle ilgili eleştiride bulunan az sayıda kişiden biri. Orton, değerli metale olan ilginin teknoloji hisselerinden daha büyük bir balona neden olduğunu belirtiyor.

Teknoloji hisselerinde yükseliş bekleyen Orton, altın fiyatının temel göstergelerden koptuğunu düşünüyor. Orton, bir mülakatta "Fon girişlerinin altına ne kadar ilgi ve/veya spekülasyon olduğunu gösterdiğini" belirtti.

banner37
"Herkes teknoloji hisselerindeki balonla ilgili konuşuyor. Ancak teknoloji sektörü bu şirketlerin birçoğunun Kovid esnasında pazar paylarını artırabildikleri için yükseliyor. Ayrıca teknoloji şirketleri güçlü kârlara sahip. Bu da büyüme profillerinine daha fazla görüş netliği kazandırıyor." dedi.

Diğer yandan yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendiren risk unsurlarının gevşemesi halinde altındaki yükselişin "raydan tamamen çıkabileceğinin" altını çizen Orton, bu ihtimale ilişkin düşük faizleri ve zayıf ABD Doları'nı işaret etti.

Orton, yatırımcılara altın almak yerine portföylerini çeşitlendirerek hedge etmeyi tavsiye ediyor. Aynı zamanda yatırımcılara ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir miktar nakit tutmayı öneriyor.

"Taktiksel varlık dağılımı" olarak uygun bir çeşitlendirme ile hisse senetlerinde ağırlık artırmayı tavsiye eden Orton, teknoloji ve sağlık hizmeti sektörlerini tercih ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1