banner2
banner34

Bakır 7 bin dolara yaklaştı

Bakır 7 bin dolara yaklaştı
banner45

Bakır, Şili'nin arzındaki aksaklıkların devam etmesi ve ABD teşvikine ilişkin iyimserliğin güveni desteklemesiyle kazançlarını artırarak ton başına 7 bin dolara yaklaştı

Lundin Mining Corp., ücret konusunda işçileriyle anlaşmaya varamamasının ardından, grev ve protestolara bağlı olarak Candelaria madenindeki faaliyetlerini gece yarısı itibarıyla askıya aldı.

Söz konusu faaliyetler, Şili'de BHP Group ve Codelco'nun sahip olduğu dev madenlerin toplam üretiminin çok küçük bir kısmını oluşturuyor olsa da dünyanın en büyük üreticisinin karşı karşıya olduğu risklerin altını çiziyor.

banner37
Bakır, Mart ortasında görülen düşük seviyeden, küresel arzın azalmasıyla birlikte neredeyse yüzde 60 yükseldi. Üretimin, pandemiden dolayı ikinci yılda da azalması bekleniyor. Diğer yandan Çin'in talebi ve üretimi istikrarını korudu.

ABD'de Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi Salı günü yaptığı açıklamada bu hafta teşvik konusunda bir uzlaşmaya varılması konusunda umutlu olduğunu söyledi. Ancak Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell Beyaz Saray'ı başkanlık seçiminden önce Pelosi'nin liderlik edeceği büyük bir paket konusunda uyardı.

Jinrui Futures Co. Çarşamba günkü notunda “ABD teşvik görüşmeleriyle ilgili olarak iyi sinyaller var. Bakır, virüse ilişkin -aşı dahil- haberlere dayalı olarak dalgalanabilir.” dedi.

Londra Metal Borsası'nda işlem gören bakırın tonu yüzde 1.1 yükselerek 6,973.50 dolar ile Haziran 2018'den beri en yüksek seviyeye tırmandı. Çin'in bakır üretimi yüzde 10.3 artışla geçen ay 909 bin ton (günlük 30 bin 300 ton) oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1