banner2
banner34

Bitcoin 56 bin doları gördü

Bitcoin 56 bin doları gördü
banner45

En büyük kripto para olan Bitcoin son bir haftada getirisini yüzde 35,’e yükseltti ve 3 aydan fazla bir sürenin ardından 55 bin doların üzerine çıktı. Bu sabah itibarıyla Bitcoin yüzde 2,4 değer kaybederek 53 bin 900 dolara geriledi ve bu seviyelerde tepki alımları geldi.

Bitcoin tepki alımları ardından ani bir yükseliş yaşayarak 56 bin doların üzerine çıktı. Ethereum da günlük kazancını yüzde 1,3 artırarak 3 bin 600 doların üzerine taşıdı.

Bitcoin’de yaşanan bu gelişmeler yatırımcıları heyecanlandırırken bir yandan da yükselişin nedeninni sorgulanmasına neden oldu. Yatırımcıların merak ettiği konuya JPMorgan yayımladığı son raporuyla açıklık getirdi. Raporda yükselişi tetikleyen muhtemel nedenler üzerinde duruldu.

banner37
BITCOIN’İ YÜKSELTEN NEDENLER

Rapora göre kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i enflasyona karşı koruyan bir finansal varlık olarak görmeye başlaması yükselişin ilk nedeni arasında yer aldı. ABD kanadından gelen olumlu açıklamalar da kripto para üzerinde etkili oldu. Çin’in kripto paraları yasaklamasının ardından ABD’den gelen yasaklama olmayacağına dair net açıklama Bitcoin fiyatını destekledi.

Sıçramanın bir diğer sebebinin ise Lightning Network adaptasyonundaki kullanım oranının artması olduğunu dile getirildi. Twitter’ın Bitcoin üzerinden bahşiş gönderme hizmeti başlattığını ilan etmesi ve El Salvador’un Bitcoin’i yasal ödeme aracı haline getirmesinden sonra ciddi bir artış ivmesi kaydedildi.

Piyasada ise bu gelişmelerin dışında ABD’nin yıl bitmeden bir Bitcoin ETF onayı beklentisi bulunuyor. Kripto piyasası uzun bir zamandır ABD’nin Bitcoin ETF onayını sabırsızlıkla bekliyor ve piyasada birçok yatırımcı ve analist, ABD’de borsada işlem gören bir Bitcoin fonunun onaylanmasından sonra boğa piyasasının devam edebileceği yönünde.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1