banner2
banner34

Bitcoin'de 100 bin dolar umutları yeniden yeşerdi

Bitcoin'de 100 bin dolar umutları yeniden yeşerdi
banner45

Son dönemlerin popüler yatırım aracı Bitcoin 29 Eylül'de 40.885 doları gördükten sonra yüzde 27 değer kazandı ve dün 3 ayın ardından 50 bin doları gördü. Bitcoin yükselişini bugün de sürdürerek 54 bin 586 dolar seviyesinden işlem görüyor.

40 bin dolar seviyelerinden toparlanan Bitcoin 100 bin dolar tahminlerinin yeniden telaffuz edilmesine neden oldu. Çoğu analist lider kripto birimi için 2021’in son çeyreğinin boğa rallisiyle geçeceğini düşünüyor.

100 BİN DOLAR UMUTLARI YENİDEN YEŞERDİ

Rüya gibi bir ilk çeyrek performansından sonra analistler kripto parada 100 bin doların görülebileceği tahminini yapmıştı. Fundstrat Global Advisors Kurucu Ortağı Tom Lee 2021 sonuna kadar Bitcoin’de 100 bin doların görülebileceği söyledi.

banner37
Analistlerin yanında birçok kurum ve banka da bu görüşe katılarak analizlerini paylaştı. Birleşik Krallık merkezli bir bankacılık ve finansal hizmetler şirketi olan Standard Chartered, lider kripto para Bitcoin’in fiyatının bu yılın sonuna kadar 100 bin doları aşmasını beklediğini belirtti.

Bitcoin fiyatı için beklentiler 100 bin dolarla da sınırlı kalmadı. Eski bir Goldman hedge fonu yöneticisi olan ünlü kripto para yatırımcısı Raoul Pal ise Bitcoin'in mart ayına kadar 250 bin ila 400 bin dolara ulaşacağını iddia etti.

BITCOIN İÇİN TERS RÜZGAR BEKLENTİSİ

Ancak Bitcoin fiyatı için tahminler hep yukarı yönlü olmadı. TheMoneyStocks.com’un baş piyasa stratejisti Gareth Soloway hisse senetlerinin kısa vadeli bir toparlanma yaşayacağını ve ardından düşmeye başlayacağını söyledi. Soloway bu argümanın lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için de geçerli olduğunu dile getirdi.

John Hopkins Üniversitesi’nde ekonomist ve bir kripto para eleştirmeni olan Steve Hanke ise Bitcoin’in iyi kurulmuş iniş ve çıkış yasası nedeniyle güçlü bir düşüş yaşayacağına inandığını dile getirdi. Hanke, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Bitcoin’in sonunda fiyatını dibe çekecek dezavantajlarının ‘aşırı oynaklık ve spekülatif doğası’ olduğunu kaydetti. Hızla yükselen varlıkların eninde sonunda aşağı inmesi gerektiğine dair evrensel yasaya inandığını belirten Hanke, “Bitcoin, doğası gereği çok değişken ve spekülatif olduğu için bir istisna değil” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1