banner2
banner34

Bitcoin'de adım adım zirveye

Bitcoin'de adım adım zirveye
banner45

Lider kripto para birimi Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yol alıyor.

Dün ilk Bitcoin ETF’sinin New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme açılması ile birlikte Bitcoin fiyatında büyük artış yaşandı. Sadece ilk 20 dakikada 264 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşıldı. Haberin ardından bir ara 63 bin 224 dolara kadar yükselen Bitcoin, gece ise 64 bin 400 dolara tırmandı.

Bitcoin bu sabah ise yazının kaleme alındığı saatte 63 bin 738 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar Bitcoin’de kırılacak rekorun kripto parayı yıl sonu hedefine bir adım daha yaklaştırdığını ifade ediyor.

ONAY BEKLEYEN DİĞER EFT’LER

Onay alabilecek ETF’lerden ilki, 20 Ekim Çarşamba günü kararı açıklanacak olan Invesco Bitcoin Strategy ETF’dir. Sonraki hafta ise iki tane daha ETF başvurusu sonuçlanacak. İkisi de 25 Ekim’de açıklanacak olan VanEck Bitcoin Strategy ETF ve Valkyrie Bitcoin Strategy ETF başvuruları.

banner37
Galaxy Bitcoin Strategy ETF ve AdvisorShares Managed Bitcoin ETF başvuruları ise Kasım ayının başlarında sonuçlanacak. Tüm bu başvurular olumlu sonuçlandığı takdirde, iki hafta içinde ABD tam altı adet Bitcoin vadeli işlemleri ETF’sine sahip olabilir.

ALTCOIN’LERDE SON DURUM

En büyük altcoin olan Ethereum da (ETH) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için mücadelesini sürdürüyor. ETH fiyatı son 24 saatte yüzde 1,2 artışa imza attı. Popüler altcoin şu anda 3 bin 862 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Cardano (ADA) ise hafta boyunca düşüş yaşayarak kötü bir performans sergiledi. Popüler kripto para birimi ADA son 24 saatte yüzde 1,07’lik bir düşüş yaşarken hafta boyunca yüzde 2’ye yakın gerileme yaşadı.

Ripple (XRP) yüzde 1,19 değer kazancı ile 1,11 dolardan, Polkadot (DOT) yüzde 1,09 değer kazanı ile 41,49 dolardan, Solana (SOL) yüzde 1,52 değer kaybı ile 155 dolardan ve Dogecoin ise (DOGE) yüzde 1,73 değer kaybı ile 0.2455 dolardan işlem görüyor.

ABD HAZİNE BAKANLIĞI’NDAN KRİPTO PARA AÇIKLAMASI

ABD’deki Joe Biden yönetimi, kripto paraların ABD’deki “yaptırım rejimini baltaladığı” konusunda bir uyarı yayınladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın raporunda, “Kripto paralar, alternatif ödeme platformları ve sınır ötesi işlemleri gizlemenin yeni yolları gibi teknolojik yenilikler, potansiyel olarak Amerikan yaptırımlarının etkinliğini azaltıyor.” ifadeleri kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1