banner2
banner34

Bitcoin fiyatında sert düşüş!

Bitcoin fiyatında sert düşüş!
banner45

Dün 66 bin dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı şu sıralarda son 24 saatlik değer kaybını yüzde 7’nin üzerine taşıyarak 60 bin 704 dolara geriledi. Ethereum fiyatı ise yüzde 8 kayıpla 4 bin 313 dolardan işlem görüyor.

Analistler, 63 bin dolar seviyesinde tutunamayan Bitcoin fiyatının 57-60 bin dolar aralığına kadar çekilebileceğini dile getiriyor.

ABD’DE BITCOIN’E VERGİ GELDİ, PİYASA TEPETAKLAK OLDU

ABD Başkanı Joe Biden'in kripto para vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının da etkisiyle kripto para fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriledi.

banner37
Biden'in onayı ile ABD'de yürürlüğe giren yasa, vergi idaresi IRS için aracı kurum, broker tanımını genişletiyor. Tüm brokerlerin cari vergi yasası çerçevesinde işlemlerini raporlamaları zorunluluğu getiriyor. Piyasa katılımcıları, yapılan geniş tanımın kriptopara madencileri ve piyasanın diğer taraflarını IRS'in raporlama zorunlulukları kapsamına sokacağından endişe ediyorlar.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE?

Bitcoin’de yeteri kadar hacim olmaması ve kâr satışlarının gelmesiyle birlikte beklenen 70 bin dolar seviyeleri görülmedi. Geçtiğimiz haftayı 65 bin dolar üzerinde kapamış olsa da Bitcoin günlük kapanışını iyi yapamadı ve 61-62 bin dolar bandında kaldı.

Analistler Bitcoin ayılarının 66 bin 400 dolar direncini kıramayan Bitcoin’de düşüş trendini başlattığını dile getirdi. Ana destek noktası olarak ise 60 bin dolar işaret edildi.

Ayıların piyasada baskın olmasının Bitcoin’i daha da aşağıya itebileceğini söyleyen analistler, en büyük kripto parada silkeleme hareketi olacağını düşünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1