banner2
banner34

Bitcoin sert düştü

Bitcoin sert düştü
banner45
banner46

Kripto para ile arası bir türlü düzelmeyen Çin’den yeni bir hamle geldi. Çin Merkez Bankası (PBOC) kripto paralar arasında veya fiat-kripto arasında işlemlere izin veren tüm hizmetlerin artık yasa dışı faaliyetler olarak değerlendirildiğini açıklamasının ardından Bitcoin fiyatında çöküş yaşandı.

Bitcoin bu gelişme ile yüzde 4,5 düşüş ile 42 bin 972 dolara geriledi.

Öte yandan Çin Halk Bankası da kripto paraya savaş açarak, kripto ticaret faaliyetlerini kısıtlamak için önlemleri daha da sıkılaştırdıklarını açıklayan bir rapor yayımladı. Raporda, Çinlilerin kripto para ticareti yapmasına izin veren denizaşırı borsaların bile kullanılmasının artık yasa dışı olarak kabul edildiği ifade edildi. Önde gelen kripto para borsaları Huobi, OKEx ve Binance'in OTC hizmetlerini durdurup durdurmayacağı şimdilik bilinmiyor.

banner37
TÜM PİYASA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Açıklamanın ardından 2 trilyon dolar olan kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 4,57’lik düşüşle 1,89 trilyon dolara geriledi.

Günlük kaybı yüzde 8’i geçen Ethereum 2 bin 900 doların altına inerken, Dogecoin’de günlük kayıp ise yaklaşık yüzde 9 oldu.

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 92'si dolar bazında değer kaybı yaşadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1